FOTO: / Ogromna zmija uvukla se u auto usred Zagreba

Nakon gotovo dva sata potrage i rastavljanja automobila, Boris Dmitrovski uspio je iz svog vozila izvući metar i pol dugačku zmiju!

8.6.2010.
11:17
VOYO logo

"Dok sam sjedio i pio kavu na terasi kafića, ugledao sam je kako gmiže prema autu. Potrčao sam i upalio ga kako bih se pomaknuo, no već je bilo prekasno. Zmija se zavukla u motor, a ja sam glavom bez obzira izletio iz automobila", ispričao je Boris Dmitrovski za Večernji list.

Ne znajući kako bi je istjerao, pozvao je djelatnike skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, no lukava zmija i njima je zadala glavobolje – lovili su je gotovo dva sata. Prvo se zavukla ispod motora, pa je pobjegla u dio između prednjih vrata.cate-201006080175004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su djelatnici skloništa za životinje Dumovec morali skinuti dijelove plastike s prednjeg dijela automobila i gumu.

"Bila je dugačka gotovo metar i pol. Ne vjerujem kako je tako velika zmija prošla posred ceste i ušla mi u automobil", ispričao je Dmitrovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmija je naposljetku uhvaćena neozlijeđena i prevezena u sklonište za životinje Dumovec. Riječ je o mladoj bjelici, bezopasnoj i neotrovnoj zmiji, a nakon veterinarskog pregleda bit će puštena u šumu daleko od grada.

Kako je za Večernjak kazao djelatnik Dumovca Mario Bošnjak, u Zagrebu su imali još nekoliko sličnih intervencija, a obično je bila riječ o vodenim zmijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih tjedan dana bilo je neuobičajeno hladno, a sada kad su vrućine one izlaze na sunce kako bi se ugrijale i osunčale. Vjerojatno je došla iz obližnjeg parka ili kanalizacije, ali moguće je da se uvukla nekome u auto dok je bio na vikendu u šumi ili na moru i tako se prevezla do grada", objasnio je Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo