FOTO: / Novi transparent pod nosom zastupnicima

Zagrepčane je rano jutros iznenadio veliki transparent postavljen na križanju Mesničke i Streljačke ulice. 'Ovo je Divlji zapad!

20.5.2011.
10:55
VOYO logo

Na križanju Mesničke i Streljačke ulice u petak je ujutro u Zagrebu postavljen transparent s natpisom: "Ovo je Divlji zapad!". Transparent je postavljen u suradnji Građanske akcije i Društvene Mreže Građana koje poručuju kako su to mjesto izabrali "kako bi osigurali da saborski zastupnici vide što misle o njihovom radu, tj. da pročitaju kako su domovinu pretvorili u Divlji zapad".

"Pukovnik Christopher 'Kit' Carson je u bitkama protiv Indijanaca plemena Navaho provodio politiku spaljene zemlje, paleći polja i domove Navaha, kradući i ubijajući njihovu stoku. S obzirom da je nama gospodin Tomislav Karamarko nadjenuo ime Indijanci, mi ćemo mu uzvratiti istom uslugom i nazvati ga Kit. Jer kao i pukovnik Carson, on je jedan od onih koje provode HDZ-ov pothvat spaljene zemlje, uništenih tvornica, ukradenih stanova Indijanaca. HDZ pod trenutnim vodstvom Jadranke Kosor krade i uništava dobra građana. Kitovo društvo šerifa zatvorilo se u utvrdu na Markovu Trgu, koju štite hordama do zuba naoružanih kauboja. No uzalud im silan trud", stoji u priopćenju u kojem se dodaje kako transparentom žele reći da se prozvani uzalud skrivaju od naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno navode da je potrebno raspisati izbore kojima bi se osigurala stvarnu demokraciju te da će oni sa svojim akcijama nastaviti i dalje.

Vezani članci:

arti-201105190038006 arti-201105180093006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo