NEOČEKIVAN PRONALAZAK / FOTO 'Mrtvačnicu je bivša vlast Oroslavja koristila za spremište i arhivu. Sada smo u njoj pronašli metke i mine'

Image

Streljivo i mine su izuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite

3.9.2021.
14:00
VOYO logo

U skladištu mrtvačnice u Gradu Oroslavju jutros su pronađeni metci i mine. Tu informaciju za RTL.hr potvrdila je i PU krapinsko-zagorska.

"Imali smo dojavu da je u skladištu mrtvačnice grada Oroslavja u ormaru pronađeno četiri komada M60 tromblonskih mina, dvije trenutne i dvije kumulativne, i 186 komada streljiva kalibra 7,62x39. To su izuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite", kazali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju o pronalasku metaka i mina u mrtvačnici za RTL.hr je potvrdio i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić

"Streljivo i granate su pronađeni dok se čistila mrtvačnica. Nažalost, čini mi se da je do početka mojeg mandata mrtvačnica bila spremište jer sam u njoj zatekao i arhivu. Rekao sam da se nađe vrijeme za čišćenje i da se mrtvačnica u potpunosti stavi u funkciju. Kada su dečki koji su čistili otvorili ormare u njima su imali što vidjeti - metci i granate! Pozvali smo policiju, ona je pozvala pirotehničare i sve se na kraju dobro završilo. Kad pomislim da je netko mogao stradati na ovom mjestu zbog nemara i neodgovornosti prođe me jeza", kazao je Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo