FOTO: / Ministar Ostojić prošetao po debelom crijevu

'Svaki kolonoskopski pregled napravljen na vrijeme, kod muškaraca iznad 50 i žena iznad 55 godina, spašava život.

26.5.2012.
16:35
VOYO logo

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u subotu je u Varaždinu sudjelovao u javnozdravstvenoj akciji Ruka nade za plavu vrpcu, gdje je upozorio na važnost redovitih pregleda u prevenciji raka. "Preventivnim kolonoskopskim pregledom pacijentu možemo dati jamstvo određeni vremenski period da mu se neće razviti tumor", kazao je Ostojić.

Cilj je akcije je potaknuti građane na vođenje brige o svome zdravlju te otkrivanje bolesti raka debelog crijeva u početnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javnozdravstvene akcije vrlo su važne. Danas će primjerice, 70 naših građana dobiti dijagnozu raka i 36 će umrijeti od raka. Javnozdravstvene akcije će utvrditi dijagnozu raka, ali u izlječivoj fazi i to je poanta", rekao je Ostojić.

Pohvalio je i varaždinsku Opću bolnicu, kojoj je i nedavno dodijelio nagradu zbog najbolje organiziranog eksplantacijskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po eksplantacijskom i transplantacijskom programu prvi smo u Europi. To je dokaz da naši građani imaju veliko srce, jer je pitanje darivanja organa pitanje humanosti i altruizma", rekao je Ostojić.

Potvrdio je i da se ide u dogradnju Kirurgije varaždinske bolnice, no kada, na to nije odgovorio te i dalje smatra da bi varaždinska bolnica trebala dobiti uređaj za magnetnu rezonancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo