FOTO: / Milanović i Josipović na deponijima zasukali rukave

21.4.2012.
19:22
VOYO logo

Povodom Međunarodnog dana planeta Zemlje, volonterima koji su čistili divlja odlagališta diljem zemlje u Zagrebu se priključio i državni vrh.

Volonterima koji su sudjelovali u akciji u naselju Retkovec pridružio se premijer Zoran Milanović. Društvo mu je pravila ministrica okoliša Mirela Holy, a akciji se, iako nije pozvan, priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globalnoj akciji čišćenja okoliša na drugoj zagrebačkoj lokaciji, u Ulici kneza Branimira, nasuprot Poslovnog centra Zavrtnica, pridružili su se predsjednik Ivo Josipović te načelnik Glavnog stožera OSRH Drago Lovrić. Osim volontera, na ovoj lokaciji u čišćenju su sudjelovali i vojnici.

'Ekologija je hrvatska budućnost'

"Ekologija je hrvatska budućnost. Sigurno ne možemo sve preko noći, međutim, moramo osvjestit činjenicu radi zdravlja naših ljudi, ali radi gospodarskog razvoja. Ekološki pristup životu je nešto što je temeljno", istaknuo je Josipović i podsjetio kako Hrvatska veliki dio svoje gospodarske razvojne strategije temelji na turizmu i na poljoprivredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović i ministrica Holy obišli su u subotu prijepodne zagrebački Cvjetni trg, gdje je nizom zabavno-edukativnih sadržaja radionica i aktivnosti otvoren "Green city project 2012.".

Profesorima i učenicima Sušačke gimnazije u Rijeci u akciji čišćenja pridružio se je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjenama, u akciji, koja će se nastaviti i sljedećih dana, s divljih deponija bit će uklonjeno oko 400 tona otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo