poriče optužnicu / FOTO Merzel na početku suđenja odbacila krivnju: Nakon tajkuna, nagodila se još jedna osoba

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Optužnica protiv bivše županice potvrđena je krajem 2015. no početak suđenja odgađan je nekoliko puta

27.6.2018.
12:20
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo
Image

Počelo suđenje Marini Lovrić Merzel

Image

Počelo suđenje Marini Lovrić Merzel

Bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, kojoj je u srijedu nakon nekoliko propalih pokušaja počelo suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, odbacila je Uskokove optužbe za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.

Suđenje je počelo čitanjem optužnice kojom su predstavnici Uskoka u osam točaka detaljno pobrojili sve nezakonitosti kojima je sisačko-moslavačka županija oštećena za višemilijunski iznos. Čitanje optužnice potrajalo je više od sat i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumjela sam optužnicu i poričem je u cjelosti", rekla je bivša županica pred sudskim vijećem.

Suđenje bivšoj županici Marini Lovrić Merzel službeno je počelo danas u 10 sati, i to nakon pripremnog ročišta na kojem su se dvije osobe nagodile zbog davanja mita, te prihvatile svoje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje je trebalo početi prije godinu i pol, no predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić nije htio potvrditi nagodbu za suokrivljenika Željka Žužića, a tu njegovu odluku je Vrhovni sud dva puta proglasio nezakonitom, piše Jutarnji list.

Jutros je pak potvrđena kazna za Žužića koji se nagodio za godinu dana uvjetne uz rok kušnje od četiri godine, zbog davanja mita bivšoj županici Marini Lovrić Merzel. Žužić će tako na suđenju od sada imati ulogu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća novost je i da se osim Žužića nagodila još jedna osoba, Zvonko Rožić. Njegova nagodba je također prihvaćena pa mu je izrečena kazna od osam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Glavna rasprava je tako oko 10 sati počela na zagrebačkom Županijskom sudu, zbog Uskokovih optužbi za primanje mita i pranje novca, kao i neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica protiv bivše županice potvrđena je krajem 2015. no početak suđenja odgađan je nekoliko puta jer je sudac Turudić odbijao prihvatiti nagodbu sa Žužićem, koji je još 2016. priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo