FOTO: / Kosoričin Tour de Zatvor

25.5.2011.
15:28
VOYO logo

Kaznionica u Glini ugostila je visoke Vladine dužnosnike predvođene ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem i premijerkom Jadrankom Kosor. Vrijedni fotoreporteri zabilježili su njihov boravak u zatvoru.

Dužnosnici su pozirali u zatvorskim ćelijama, knjižnici kaznionice, kuhinji, pa čak i nedaleko od toaleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradnjom ovoga objekta, otvaramo novu stranicu u pravosuđu,važnu za zatvaranje poglavlja 23. Ovdje su zadovoljeni svi standardi važni za život i poštivanje ljudskih prava onih koji su se ogriješili o zakon. Otvoreno je i novih 127 radnih mjesta. Pristupne pregovore sa Europskom unijom o svih preostalih pet poglavlja završiti ćemo u planiranim rokovima. A na nama je da donesene zakone provodimo. Postavili smo nultu stopu tolerancije na kriminal i korupciju i treba promijeniti načine ponašanja. Neka se na predstojećim izborima ne pojavljuju oni koji ne mogu dokazati porijeklo imovine", rekla je Jadranka Kosor.

"Investicija vrijedna 60 milijuna kuna povećala je za 12 posto kapacitete pretrpanog zatvorskog sustava u RH. U 7 Kaznionica,14 zatvora i 2 odgojna zavoda sa 3353 mjesta za smještaj kažnjenika smješteno je više od 5 tisuća zatvorenika", rekao je Branko Peran, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo riječi o tome "tko može i tko smije" spavati u novosagrađenim ćelijama, a tko ne smije i ne može. No, s obzirom na pretrpanost zatvorskog sustava u Hrvatskoj, oni koji će boraviti u novoj zgradi moći će se zvati sretnicima.

Vezani članci:

arti-201105250360006 arti-201105230431006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo