brodolomci / FOTO Katamaran s četveročlanom obitelji prevrnuo se u oluji. Na brodu je bilo i dvoje djece

Image
Foto: MRCC Rijeka

Akcija spašavanja uspješno je izvršena, a obitelj je prevezena u bolnicu

28.7.2022.
11:44
MRCC Rijeka
VOYO logo

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci jučer je dobila dojavu očevidaca o prevrnutom katamaranu između otoka Planik i Olib.

"Zaprimljena je dojava očevidaca o uočenim signalima pogibelji (signalne rakete), dok je istovremeno registriran radio-signal (radiofar označivač položaja u nuždi / EPIRB), odaslan s plovila imena 'Oktant', zastave Republike Francuske s četiri člana posade, od kojih dvoje maloljetne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katamaran se prevrnuo na poziciji između otoka Planik i Olib te je odmah po dojavi u koordiniranu akciju traganja i spašavanja upućen spasilački brod Lučke kapetanije Zadar i brod Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar)", izvijestili su iz MRCC-a.

Srećom, akcija spašavanja uspješno je izvršena. Policijski su službenici po dolasku na poziciju prevrnutog katamarana, četveročlanu obitelj brodolomaca izvukli iz mora. Radilo se o državljanima Francuske koji su prevezeni u Zadar, gdje su ih u preventivnu zdravstvenu obradu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo