nije stradala u potresu / FOTO Stručnjakinja za Danas komentirala urušavanje stropa u Vinogradskoj, oglasila se i bolnica

Image
Foto: KBC Sestre Milosrdnice

Vagić je ranije istaknuo kako nema potrebe seliti djecu u drugu zgradu

16.2.2023.
11:31
KBC Sestre Milosrdnice
VOYO logo

Kako smo ranije izvijestili, na pedijatriji KBC Sestre milosrdnice, dakle zgradi koja nije nastradala u potresu i ne čeka obnovu urušio se strop u hodniku. Radi se o gipsanom dijelu stropa koji se urušio u dužini od desetak metara u hodniku.

Taj je dio naime obnovljen nakon požara 2004. godine, a trenutno nije poznat razlog urušavanja. Ipak, dobra vijest je da nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No što se tu dogodilo? Službenih informacija nema, ali sve je za Danas prokomentirala Mihaela Zamolo, stručnjakinja potresnog građevinarstva.

Kako kaže, na fotografiji joj djeluje kao da se radi o spuštenom stropu koji nije sastavni dio stropne konstrukcije već "maska" koja skriva instalacije i slično ili je ideja da vizualno smanji visinu prostorije.
"Nije ugrožena stabilnost stropne konstrukcije", tvrdi pa dodaje kako je teško reći kako je došlo do propadanja stropa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može biti više razloga, loša izvedba ili loši detalji (mala površina nalijeganja gipsenih ploča na aluminijski profil, loše vibracije uslijed nekih radova ili ploče natopljene vlagom…)", zaključuje.

Također, o cijelom slučaju sada se oglasila i sama ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"15. veljače u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice.

Dežurno tehničko osoblje KBC-a odmah je pristupilo pregledu te je utvrđeno da je došlo do popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala. Odmah je uklonjen dio ploča spuštenog stropa te se izvršilo podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je uklanjanje spuštenog stropa cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju nakon čega će se pristupiti djelomičnoj zamjeni, ojačanju i pričvršćenju energetskog kanala. Napravit će se i pregled energetskih kanala cijele etaže kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinike.

Važno je naglasiti da nakon pojave ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju nema ozlijeđenih pacijenata niti zdravstvenih djelatnika Klinike te da je isti uzrokovao isključivo materijalnu štetu koja će se sanirati u roku 48 sati. Klinika za pedijatriju reorganizirat će svoj rad u periodu sanacije štete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako izgleda danas:

Image
Foto: RTL
Image
Foto: KBC Sestre Milosrdnice
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo