FOTO: / Grade posebnu atrakciju, dobili 36 milijuna kuna

Prvi posjetitelji karlovačkog KAquariuma, muzeja rijeka na prostoru nesuđenog autokampa uz Koranu, trebali bi početi stizati krajem rujna 2016.

14.10.2014.
16:04
VOYO logo

Grad Karlovac je, naime, s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao ugovor kojim će na njegov konto, a za izgradnju kompletnog KAquariuma, pristići više od 36 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Kako je danas rečeno na konferenciji za novinare, ovime Karlovac dobiva novu turističku atrakciju i posebnost, te će biti jedini akvarij slatkovodnih riba u ovom dijelu Europe. Projekt gotovo u potpunosti financira EU, dok će Grad Karlovac sudjelovati samo sa 1,72 posto i to za plaće djelatnika u pripremi projekta, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akvarij će se graditi na prostoru ŠRC-a sa šest funkcijskih cjelina – bazenskog kompleksa, multimedijske i izložbene dvorane, konferencijskog prostora, suvenirnice, ulaznog dijela te vanjskog prostora namijenjenog rekreaciji. Sljedeći korak u projektu je otvaranje natječaja u postupku javne nabave, te bi već na proljeće trebalo početi rušenje postojećih objekata i gradnja KAquariuma. Rok za izgradnju je dvije godine.

Tri cjeline

Kako je na predstavljanju projekta kazala pročelnica Marina Grčić, akvarij će imati tri cjeline sa središnjim trgom i popratnim sadržajima. Tematski će biti izložba postavljena kao rijeka od izvora do ušća, dok zgrade nemaju fasade već će biti uklopljene u umjetna brdašca. Kapacitet je oko tristo posjetitelja, dok će ostali posjetitelji za vrijeme dok čekaju, moći uživati u drugim sadržajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo