FOTO: / Dijeli li se što u zagrebačkoj policiji?

U želji da ostvare pravo na besplatan javni gradski prijevoz, zagrebački umirovljenici u ponedjeljak su od ranog jutra gotovo blokirali prilaz policiji u Petrinjskoj.

18.4.2011.
13:47
VOYO logo

Nakon što su još u četvrtak umirovljenici "nahrupili" u prostorije Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici kako bi dobili uvjerenje o prebivalištu i osigurali si besplatan prijevoz, danas se njihov broj i udvostručio.

Nije pomoglo ni priopćenje policije poslano medijima još u petak u kojem ih se uvjerava kako se prijavljeno prebivalište dokazuje važećom osobnom iskaznicom i to prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobna iskaznica je javna isprava kojom državljanin Republike Hrvatske, između ostalog, dokazuje prebivalište i adresu stanovanja. Slijedom toga, za dokazivanje bilo kojeg prava koje proizlazi iz činjenice prijavljenog prebivališta građana, dovoljan je uvid u važeću osobnu iskaznicu", poručili su iz PUZ-a ujedno na isto upozoravajući i tijela državne uprave i jedinica lokalne i područne samouprave.

Tako zagrebački umirovljenici mogu biti mirni, jer nema potrebe da zbog osiguravanja besplatne vožnje u javnom gradskom prijevozu satima stoje ispred Policijske uprave i rade gužvu ljudima koji doista trebaju neki dokument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo