NA PULSKOJ ZAOBILAZNICI / FOTO Cirkus stigao u Pulu. Pojavile se deve i poniji, no bez suglasnosti. Zoričić: 'Smatramo to nedopustivim'

Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24

Iz grada su poručili kako su u kontaktu s državnim inspektoratom kako dalje reagirati i djelovati u ovom slučaju, te poručuju da će Pula svojim odlukama i postupanjima i ubuduće pomagati u zaštiti životinja

1.8.2023.
15:05
Manuel Angelini/Istra24
VOYO logo

U Pulu je stigao cirkus sa životinjama, piše Glas Istre.

Na pulskoj zaobilaznici u blizini trgovačkog centra pojavile su se deve i poniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24

Nakon što se vijest o dolasku cirkusa proširila cijelim gradom, javili su se iz grada Pule o događaju istaknuvši da grad nije izdao dozvolu o njegovom održavanju.

"Grad Pula nije izdao dozvolu cirkusu Candy za održavanje cirkuskih priredbi uz pulsku zaobilaznicu, nedaleko trgovačkog centra Pula City Mall niti će to učiniti. Površina od 3 tisuće četvornih metara u vlasništvu je države, a pravo upravljanja imaju Hrvatske vode", poručili su iz grada te objasnili kako su zaprimili zahtjev o održavanju događaja, no grad nije dao suglasnost jer su takve pripredbe koje uključuju životinje zakonom zabranjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Kao gradska uprava uvijek smo podupirali i svojim ćemo odlukama i postupanjima i ubuduće pomagati u zaštiti životinja. Smatramo nedopustivim njihovo držanje u cirkusima i korištenje u cirkuskim predstavama", kazao je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić.

Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24

Iz Gradske uprave upozoravaju da djelovanje gospodarskih subjekata koji se bave organiziranjem priredbi, cirkuskih ili drugih artističkih predstava podliježe nizu pravnih propisa, a koje većinom nisu u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Manuel Angelini/Istra24

"Svaki poslovni subjekt koji djeluje na području Pule, neovisno o djelatnosti koju obavlja, dužan je pridržavati se svih pozitivnih zakonskih odredbi Republike Hrvatske vezano za gospodarsku djelatnost koju obavlja, pa tako i cirkuske skupine, te podliježe nadzoru nadležnih državnih institucija", naveli su.

Grad Pula je u kontaktu s Državnim inspektoratom, odnosno Veterinarskom inspekcijom, kako po ovom pitanju tako i po drugim pitanjima o zaštiti životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo