BELJE KUPUJE OSJEČKI MEGGLE, OBJAVILI I KOLIKO LJUDI PLANIRAJU ZAPOSLITI: / 'Želi očuvati tradiciju proizvodnje mlijeka'

Image
Foto: pixsell

Fortenova grupa i Meggle potpisali su sporazum o kupoprodaji osječke mljekare te nastavku proizvodnje sa svim kooperantima, a najavljena su i nova zaposlenja

28.10.2020.
14:31
pixsell
VOYO logo

Belje plus, članica Fortenova grupe, bivšeg koncerna Agrokor i Meggle Hrvatska dogovorili su se i u srijedu potpisali sporazum o kupoprodaji Meggleove mljekare u Osijeku, priopćili su iz Fortenove.

"Kupnjom nekretnina i proizvodne linije Megglea, s namjerom da u Osijeku od 1. siječnja 2021. započne s vlastitom proizvodnjom, Belje će očuvati dugogodišnju tradiciju proizvodnje mlijeka u tom dijelu Slavonije. Također, pokretanjem proizvodnje u Osijeku, Belje će određenu količinu mlijeka otkupljivati od sadašnjih Meggleovih kooperanata, dok se potrebe za zaposlenicima još procjenjuju, no očekuje se zapošljavanje stotinjak zaposlenika. Osim toga, Fortenova grupa već sad proizvodi oko 10 posto ukupne količine mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj što čini oko pet posto domaćih potreba. Najveći dio mlijeka koje se proizvede u Belju koristi se za proizvodnju ABC krem sira čija se godišnja proizvodnja kreće na razini 3700 tona i za čiji su portfelj razvijeni planovi značajnog širenja", navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEGGLE PREPUŠTA OSJEČKU MLJEKARU DOMAĆOJ TVRTKI: /

Zadržat će 70 posto radnika i sve kooperante

Image
MEGGLE PREPUŠTA OSJEČKU MLJEKARU DOMAĆOJ TVRTKI: /

Zadržat će 70 posto radnika i sve kooperante

Nema zastoja u radu

"Zadovoljni smo postignutim dogovorom i zaključenjem kupoprodaje Meggleove imovine u Osijeku te odlukom Belja da nakon našeg povlačenja nastavi s proizvodnjom na toj lokaciji. Nakon što je Meggle grupa donijela konačnu odluku o gašenju vlastite proizvodnje u Hrvatskoj, uložili smo maksimalan napor da nađemo kupca za našu imovinu kako bi osigurali da što veći broj naših zaposlenika nakon 31. prosinca ima novo zaposlenje te kako naši kooperanti ne bi imali zastoj u otkupu mlijeka. Meggle do kraja godine nastavlja s procesom restrukturiranja svoga poslovanja, sukladno dogovoru koji smo postigli sa sindikatima, uz pravovremeno i cjelovito ispunjavanje svih preuzetih obveza“, rekao je Marjan Vučak, predsjednik Uprave MEGGLE Hrvatska.

Iz uprave Megglea dodaju kako su bili "socijalno osjetljiv i odgovoran poslodavac te pouzdan poslovni partner", čemu svjedoči, prema njihovim riječima i ovaj postignuti dogovor. S druge strane, Fortenova je ovom akvizicijom uspjela u kratkom vremenu pronaći resurse za širenje proizvodnje mliječnih proizvoda te jačanje već postojećih brendova i stvaranjem novih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širenje proizvodnje

"Fortenova grupa kontinuirano radi na daljnjem jačanju vrijednosti i osnaživanju portfelja svojih brandova. Kako bismo iskoristili sve potencijale ABC svježeg krem sira koji je jedan je od najjačih regionalnih brandova i naših izvoznih proizvoda, Belju su potrebni dodatni proizvodni kapaciteti pa nam je povlačenje Megglea omogućilo da ih osiguramo u kratkom roku. S pogonom u Osijeku osigurali smo preduvjete za razvoj novih proizvoda, proizvedenih od domaće sirovine, visoke kvalitete i više dodane vrijednosti. S ovim iskorakom nastavljamo raditi i na očuvanju te daljnjem rastu domaće poljoprivredne proizvodnje, što uz, spašavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, ima velik značaj za Slavoniju i širu društvenu zajednicu. Fortenova grupa na poslovanje gleda dugoročno i sada pripremamo kompaniju za poslovanje u vremenu nakon krize, kako bi kada krene oporavak imali što jaču polugu rasta, a ovu transakciju u cijelosti financiramo iz operativnog poslovanja“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Predsjednik uprave Belja, Andrej Dean poručio je kako će nastavak proizvodnje u Osijeku biti dodatan poticaj za povećanje proizvodnje mlijeka te investicije u farme diljem zemlje. Istaknuo je kako je proizvodnja mlijeka "jedan od glavnih fokusa strategije 2020.-2025. u Poslovnom području poljoprivreda u Fortenova grupi." Preuzimanje će biti obavljeno nakon što pristignu sva potrebna odobrenja regulatornih agencija u Hrvatskoj, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo