Slavonci zadovoljni / Fine, pune, žute bobice: Slavonci krenuli u berbu grožđa - godina je sjajna!

Tehnologija hrvatskog vinarstva napreduje pa naše vino postaje sve prepoznatljivije i na svjetskom tržištu. Rame uz rame s onim najpoznatijim svjetskim

5.9.2019.
17:40
VOYO logo

Slavonski vinari govore - i ova će godina za njih biti dobra. Vremenske prilike za ovu poljoprivrednu kulturu bile su sjajne pa je prinos velik, a kvaliteta odlična. 

U ranu zoru, dok puca prekrasan pogled na nepregledne erdutske vinograde, Vera je zasukala rukave i krenula u ručnu berbu grožđa. A kako je riječ o stotinama hektara vinograda, mora se i u berbu strojem. Jer upravo je sada pravo vrijeme za berbu graševine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se jasno vidi kako su fine, pune, žute bobice. Grozd je čist, zdrav, bez ikakvih oštećenja", govori za RTL Danas tehnolog iz Erduta, Mladen Alpeza.

Pa su u Slavoniji zadovoljni, jer i ova je godina za vinare bila, somelijerskim riječnikom, idealno sljubljivanje kiše i sunca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobri prinosi, dobri omjeri bitnih parametara kvalitete, kiselina, šećera. Tako da očekujem jednu standardnu berbu. Dobru berbu", kaže nam vinar Pero. 

Tehnologija hrvatskog vinarstva napreduje pa naše vino postaje sve prepoznatljivije i na svjetskom tržištu. Rame uz rame s onim najpoznatijim svjetskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vino će završiti u, vjerovali ili ne, najvećoj bačvi na svijetu

"Mi bez problema možemo se mjeriti s najrazvikanijim destinacijama kada je u pitanju vino. italija, Francuska", dodaje. 

A moštom, tek pristiglom u vinarije zadovoljni su i enolozi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vino će završiti u, vjerovali ili ne, najvećoj bačvi na svijetu. Ona prima čak 75 tisuća litara nekada pića bogova koje i dan danas krije mnoge tajne.

Bačve s vinom ne smiju se kuckati. Jer vinu se daju nadnaravna svojstva. Vino je, govori se, živo. Ono u bačvama spava, odmara i ne smije ga se uznemiravati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, tiho! Usta začepiti dobrom čašicom i uživati u vinu i prirodi.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo