CIJENE VRAĆENE NA STARO? / Filipović: 'Nije se odustalo ni od čega što smo najavljivali. Donijeli smo odluku kakvu smo donijeli'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Budući da Hrvati kupuju vani, to znači da ima manje novca i u državnom proračunu. 'Mislim da je dobro da se o tome govori i mislim da smo napravili pritisak na trgovačke lance, ali i na sve druge koji su odlučili u ovim trenutcima prijelaza na eura loviti u mutnom, zaokruživati na više jer će uz pojačan nadzor svih državnih institucija utjecati na to da se cijene vrate na onu razinu koje su bile'

13.1.2023.
13:39
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon održane sjednice Vlade, ministar Filipović stao je pred novinare i dao izjavu za medije.

"Obvezali smo sve poslovne subjekte da vrate cijene na 31. prosinca. Sinoć smo imali sastanak do 22 sata navečer gdje smo donijeli odluku, a sve na temelju imputa koji su nam dali Državni inspektorat, Porezna i Carinska uprava da će se nastaviti s kontinuiranim nadzorima i praćenjem cijena. Vidjeli smo da je i dobar dio poslovnih subjekata vratio cijene na 31. prosinca", rekao je na početku pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče trgovačkih centara, u razgovoru su nam rekli da će dostaviti sve podatke i nadam se da ćemo na takav način omogućiti našim građanima da donose kvalitetne odluke kada govorimo o kupovini i jasno da vide tko je prema njima bio okej, a tko nije u ovoj krizi", rekao je Filipović.

Image
POSLALI DOPIS /

Istekao ultimatum: Ministarstvo će pratiti cijene ovih 78 artikala! Sastavit će 'pozitivnu crnu listu'

Image
POSLALI DOPIS /

Istekao ultimatum: Ministarstvo će pratiti cijene ovih 78 artikala! Sastavit će 'pozitivnu crnu listu'

Na pitanje RTL-ove novinarke Dajane Šošić: "Zbog čega se odustalo od mjera koje su se prije spominjale kao što je zamrzavanje cijena, je li izdana samo jedna novčana kazna", ministar Filipović je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče kazni, odgovorit će gospođa Filipović Grčić, pomoćnica glavnog Državnog inspektorata. Nije se odustalo od ničega što smo najavljivali, nego smo odluku donijeli kakvu smo donijeli zato što smo iz nalaza vidjeli da dobar dio poslovnih subjekata vraća cijene sukladno odluci Vlade, vraća cijene na 31. prosinca. Nadzori će i dalje biti kontinuirani, ako vidimo da postoji potreba za nekim mjerama, to ćemo svakako napraviti."

Budući da Hrvati kupuju vani, to znači da ima manje novca i u državnom proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je dobro da se o tome govori i mislim da smo napravili pritisak na trgovačke lance, ali i na sve druge koji su odlučili u ovim trenutcima prijelaza na eura loviti u mutnom, zaokruživati na više jer će uz pojačan nadzor svih državnih institucija utjecati na to da se cijene vrate na onu razinu koje su bile", govori Filipović pa zaključuje:

"Poruka trgovačkim lancima u Hrvatskoj je da smanje cijene i privukle kupce."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo