Ministar nakon zahoda / Filipović Grmoji na saslušanju: 'Ovako je opušten jer nema Zekanovića'

Image
Foto: RTL

S pauze višesatnog rešetanja na Odboru za gospodarstvo o INA-i ministar se javio tako opušten da si je priuštio i set zahodskog humora

31.10.2022.
15:26
RTL
VOYO logo

Jedna od stanki tijekom današnjeg saslušanja ministra energetike Davora Filipovića pred Odborom za gospodarstvo Sabora bila je i ona oko 14.30 na nekoliko minuta, koju je ministru odobrio predsjednik odbora Žarko Tušek. Filipović je, naime, morao na zahod.

Saslušanje o INA-i trajalo je još od 11 sati, nerijetko je bilo žustrih rasprava, optužbi za korupciju, prvenstveno na stranačkoj razini. Ali s pauze se Filipović vratio vidno bolje raspoložen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kome je Zemlja okrugla? /

Sučeljavanje na RTL-u: Zekanović se vratio premijeru jer je temperamentni Dalmatinac? Grmoja ravnozemljaš?

Image
Kome je Zemlja okrugla? /

Sučeljavanje na RTL-u: Zekanović se vratio premijeru jer je temperamentni Dalmatinac? Grmoja ravnozemljaš?

"Gospodin Grmoja se prepao da mu ja neću odgovoriti", započeo je Filipović vrativši se, "Cijeli dan se nešto ovdje žali na vas gospodine predsjedniče, a ja vidim da se on dosta, ovako, slobodno osjeća, razmahao se. I onda ja skužim zašto. Jer nema gospodina Zekanovića. Vidim ja da je ovdje dobra atmosfera."

Ministar je neskriveno aludirao na nedavnu povijest bliskih susreta između zastupnika Grmoje i Hrvoja Zekanovića posljednjih tjedana. Grmoja je nedavno Zekanovića nazvao glupanom. Prije desetak dana sa sjednice Antikorupcijskog vijeća Zekanovića je i izbacio iz dvorane, da bi se Zekanović potom umalo potukao s Buljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili, kad su nedavno obojica gostovali u studiju RTL-a, Zekanović je u nekoliko navrata nazivao članove Mosta "ravnozemljašima", pa je u jednom trenutku rekao:

"Kada imam odlučiti između ravnozemljaša, između notorne ljevice, između prosvjeda gdje se nose Molotovljevi kokteli i strane razuma, a to je Andrej Plenković, izabrat ću Andreja Plenkovića, sviđalo se to kome ili ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad on kaže da nije ravnozemljaš", govorio je dalje Zekanović o Grmoji, "pogledajte malo parole ljudi koji su bili tamo (na protestu ispred HDZ-a u Zagrebu). 5G mreža, čipiranje… Ne postoji opcija koja ima više ravnozemljaša nego što ih ima Most!"

Filipović je na to podsjetio izrazito opušteniji nego prije pauze, toliko opušteniji da si je dopustio i malo zahodskog humora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad kad sam zatražio ovu stanku, a hvala vam što ste je odobrili, sjetio sam se i da je vaš predsjednik stranke", tu je Filipović govorio SDP-ovim članovima Odbora, "uspio cijeli dan izdržati na stolcu. Da se ne pomakne sa stolca, to je stvarno uspjeh."

Nakon još nekoliko rečenica Filipovića koje Grmoji nisu sjele baš najbolje, zastupnik Mosta našao se u problemima jer više nije imao pravo na repliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo