TOP 5 DOGAĐANJA OVOGA TJEDNA / Festival za sve koji žele živjeti kao hipiji u Hrvatskoj 2015. i još puno toga

Ljeto se polagano bliži kraju, a u velikom stilu i dalje ga ispraćaju brojni festivali i koncerti diljem obale. Kao i proteklih godina, jesensku klupsku sezonu u Zagrebu otvara Vintage Industrial Bar

12.8.2015.
9:37
VOYO logo

Tjedan pred nama svakako će obilježiti festival psytrance, goatrance i druge "glazbe za širenje uma" u malom mjestu kraj Gračaca. Partijaneri na Zrću nastavljaju u techno ritmu, a polagano se budi i "kontinent" zahvaljujući koprivničkom RockLiveu te zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Sve koje zanima kako zvuči spoj plesnih elektronskih ritmova i mističnog makedonskog etna, u svakom slučaju ne bi smjeli propustiti nastup Kirila Džajkovskog na Trvđavi svetog Mihovila u Šibeniku.

The Lost Theory Festival (Deringaj, Gračac, 12.-17. kolovoza)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji u 21. stoljeću žele izigravati hipije s Woodstocka nikako ne bi smjeli propustiti peto izdanje The Lost Theory Festivala. Smješten u malenom Deringaju kod Gračaca, ova smotra trance, goatrance, dub i ostale neopsihodelične glazbe smatrana je najposebnijim glazbenim festivalom u Hrvatskoj koji kao da egzistira u nekom drugom prostoru i vremenu. Uz desetke izvođača, tu su i kreativne radionice, filmske projekcije i predavanja čiji je cilj da vas nauče živjeti u skladu s prirodom. I da, riječ je o jednom od rijetkih takvih događanja na kojem na podu nećete vidjeti niti niti jednu plastičnu čašu ili neki drugi otpadak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RockLive Festival (15.-17. kolovoza, Koprivnica)

Zanimljive stvari ovoga se vikenda događaju i u Koprivnici – kroz tri dana preko dvije pozornice „prodefilirat“ će niz jakih domaćih i regionalnih imena, u rasponu od rock bendova (Vatra, Six Pack, Gretta,, Muscle Tribe Of Danger And Excellance…) preko hiphopera (Dječaci, High5) pa sve do elektronskih izvođača za koje je rezervirana prva večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sonus Festival (16.-20. kolovoza, Zrće)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se sezona na Zrću polako približava kraju, partijaneri svih zemalja još uvijek nemaju vremena za predah pošto već ove nedjelje kreće techno veselica zvana Sonus festival. Od 16. do 20. kolovoza izmjenjivat će se najpoznatiji DJ-evi žanra (Richie Hawtin, Loco Dice, Ricardo Villalobos…), a za najizdržljivije tu su i cjelonoćni afteri čiji line-up skoro nimalo ne zaostaje za redovnim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik Delight: Kiril Džajkovski (17. kolovoza, Šibenik)

U sklopu programa Šibenik Delight na Tvrđavu svetog Mihovila stiže jedan od najosebujnijih autora ovog podneblja, Kiril Džajkovski. To u prijevodu znači kako će najljepšom koncertnom lokacijom u Krešimirovom gradu odjekivati zvuci makedonskog etna spojenog s elektronskim ritmovima, a podršku te večeri pružit će mu pjevačica TK Wonder i Australac MC Wasp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mad Caddies  (19. kolovoza, Vintage Industrial Bar, Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za žestoko otvaranje sezone u zagrebačkom Vintageu, nakon samo 15-ak dana stanke, pobrinut će se kalifornijski Mad Caddies, bend koji preko mahnitog ska ritma izvode neobičan glazbeni koktel u kojem se našlo mjesta i za jazz, punk, reggae i refrene kao stvorene za pijano, zborno pjevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo