Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja siječnja

Do kraja siječnja trebali bismo uživati u nešto višim temperaturama od onih koje su uobičajene.

3.1.2013.
14:45
VOYO logo

Kako nam je otkrio dežurni prognostičar DHMZ-a Grič, gledajući razdoblje od narednih osam do 10 dana, odnosno do potkraj sljedećeg tjedna, očekuje se uglavnom suho vrijeme, s malo kiše ponegdje krajem petka (sutra) te u noći na subotu i u nedjelju.

Neće biti ni odveć hladno, uz najniže temperature zraka u unutrašnjosti između -3 i 3, a najviše dnevne uglavnom od 5 do 10. Tijekom pojedinih dana na kopnu valja računati na maglu, a u područjima uz dugotrajnu maglu može biti nešto malo hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Jadrana tiče, ondje se očekuju vrijednosti temperature uglavnom između 10 i 15, uz povremenu umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

Siječanj bez snijega

S Griča su nam otkrili i projekcije za dugoročnu mjesečnu prognozu, prema kojoj i dalje stoji da će veći dio siječnja biti barem prosječno topao ili malo topliji od prosjeka, u svim krajevima Hrvatske. Pritom nije isključeno da se, naravno, u cijelom tom razdoblju dogodi kakav kraći period s temperaturama malo nižim od prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se oborina tiče, siječanj bi trebao biti suši no što je to uobičajeno. Ako se i može očekivati snijeg, njega će biti jako malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo