Europske socijaliste oduševio novi predsjednik

Iz Stranke europskih socijalista stigla je čestitka novom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću na pobjedi i izvrsnom izbornom rezultatu.

12.1.2010.
17:45
VOYO logo

Predsjednik Stranke europskih socijalista Poul Nyrup Rasmussen poslao je priopćenje u kojem je čestitao novoizabranom predsjedniku Ivi Josipoviću na velikoj pobjedi i izvrsnom izbornom rezultatu.

Josipović uspio je ujediniti hrvatske građane, kazao je Rasmussen. Priznanje je odao i SDP-u Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je korak do punopravnog članstva u Europskoj uniji i siguran sam da je izbor gospodina Josipovića najbolji za Hrvatsku - on je osoba koja će uspješno voditi državu prema članstvu u Europskoj uniji", rekao je Rasmussen u svom priopćenju.

U priopćenju se navodi da je Josipović dokazani borac za pravnu državu i vladavinu prava te protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik PES-a Rasmussen smatra također da "ovaj rezultat pokazuje i nezadovoljstvo hrvatskih građana porastom nezaposlenosti, padom životnog standarda i nedovoljnom aktivnošću u borbi protiv korupcije".

Josipovićeva pobjeda je i poruka Vladi da posveti više pozornosti potrebama hrvatskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatskoj trebaju brzi i učinkoviti odgovori na ekonomsku krizu i kvalitetna politika zapošljavanja, te kreiranje više boljih radnih mjesta. Uvjeren sam da će gospodin Josipović u okviru svojih ovlasti učiniti najviše što može za građane i Hrvatsku u cjelini," zaključio je u svojoj poruci predsjednik Stranke europskih socijalista Rasmussen.

Prethodni članci:

arti-201001120296006 arti-201001120141006 arti-201001110489006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo