EU / je povukao eksplozivni stroj za rublje, Hrvatska ne!

Stroj za pranje rublja Candy GO 1460 D može biti opasan, objavila je njemačka potrošačka organizacija Stiftung Warentest. Hoover Candy Group povukao ju je s europskog tržišta.

24.6.2010.
11:47
VOYO logo

Sporni model prodaje se i na hrvatskom tržištu, i to po cijeni višoj od 4.000 kuna, što se vidi se već kratkim pregledom ponude bijele tehnike na internetu.

Na testiranju izdržljivosti navedenom modelu se prilikom centrifugiranja od 1400 okretaja razletio bubanj. Popustili su zavareni šavovi bubnja, probili gornji dio stroja i letjeli po prostoriji u radijusu do tri metra, objavio je Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se pokazalo na dva testirana stroja, u prvom slučaju pri simulaciji pete godine rada, u drugom već treće, prenijela je i Zveza potrošnikov Slovenije.

Slovenska je potrošačka udruga obavijestila tamošnju tržnu inspekciju, a u predstavništvu Candy Hoover Slovenija rekli su im da se taj model više ne prodaje, već je zamijenjen inačicom s izmijenjenom elektronikom, pa mu je i broj modela promijenjen. Ima li ih u Hrvatskoj, u Candy Hoover Hrvatska nisu odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj nismo imali ni jedan takav slučaj na spomenutom modelu. Sve podatke dobit ćemo od naša matične kuće Candy Italija, te ćemo sukladno tome i postupiti i poslati obavijest", rekla je Večernjem Barbara Sabljić, Country manager Candy Hoover Hrvatska još 10. lipnja.

Međutim, otada se nisu više oglasili, ni na ponovljeni upit. Da stvar bude gora, stroj s mahnitom centrifugom povučen je u EU još 7. lipnja. Hoover Candy Grup potrošačima u EU, dodatno, omogućuje besplatno testiranje ovog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006180429006 arti-201002240514006 arti-201002170612006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo