KAO NEKAD U BLIND FAITHU / Eric Clapton opet s Winwoodom

Image

Poslije 40 godina britanski rock veterani ponovno će zajedno svirati i snimati.

17.2.2009.
10:42
VOYO logo

Četiri desetljeća nakon suradnje u kratkotrajnoj supergrupi Blind Faith, britanske rock legende Eric Clapton i Steve Winwood ponovno će svirati zajedno. Neočekivani reunion dogodio se već krajem prošle godine kada je dvojac nastupao u slavnoj njujorškoj dvorani Madison Square Garden, a materijal s tih svirki, barem prema pisanju Rolling Stonea, uskoro izlazi na CD-u i DVD-u.                              

Eric i Steve održat će petnaestak koncerata po Sjedinjenim Državama, a prvi od njih na rasporedu je 10. lipnja u East Rutherfordu.  Po završetku turneje mogli, dopuste li im druge obaveze, ući i u studio te početi rad na prvom zajedničkom materijalu nakon istoimenog prvijenca Blind Faitha iz 1969. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti sastav trajao je samo nekoliko mjeseci te godine, nakon čega je postalo jasno da toliko snažnih autorskih ličnosti ne može funkcionirati na jednom mjestu. Clapton i Winwood osnovali su ga nakon raspada svojih legendarnih bendova Cream i Traffic, a postavu su zaokruživali Ginger Baker, također iz Creama, te Rick Grech iz manje poznatih Family. Glavni skladatelj njihovog jedinog albuma bio je Winwood.

Ubrzo po raspadu, Steve je ponovno okupio Traffic, dok je Clapton započeo uspješnu samostalnu karijeru.           

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo