ENI ŠARAC NAKON 15 GODINA BORBE S TUMORIMA DIJAGNOSTICIRANA I LEUKEMIJA: / 'Sad sam mirna, znam s čime se borim...'

Image
Foto: Pixsell

Eni su dosad pet puta otvorili lubanju, preboljela je tri sepse, a uz sve to, provela je godinu i pol u invalidskim kolicima.

21.12.2017.
12:19
Pixsell
VOYO logo

22-godišnjoj Eni Šarac, koju Hrvatska poznaje kao iznimno hrabru, srčanu i dragu osobu, dijagnosticirana je leukemija. Djevojka se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, nedavno joj je otkriven tumor na kralježnici. Nije operabilan, tijekom operacije bi mogla ostati invalid. Sada je saznala i dijagnozu akutne mijeloične displazije.

'Danas smo Enici rekli dijagnozu iako još ni sami ne možemo vjerovati da uz tumor na mozgu i tumor na kralježnici sad i dijagnoza akutne mijeloične displazije. Njezina rekcija je bila: Majčice, sada sam mirna jer znam s čime se borim', izjavila je Enina majka Biserka te dodala kako je težak osjećaj prihvaćanja još jedne dijagnoze. Šokirala ju je reakcija kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna hrabrost

'Što reći nego Bože hvala ti na takvom djetetu! Bože, samo ti znaš kolika je naša ljubav prema Enici i molim te daj joj snage da izdrži jer hrabrosti, volje i vjere ima. Osmijeh naš najljepši. Ljubav naša', napisala je Enina majka na Facebooku.

Eni su dosad pet puta otvorili lubanju, preboljela je tri sepse, godinu i pol je provela u invalidskim kolicima. U cijelom je procesu liječenja dobila dijabetes, operirala nogu, no bez obzira na sve teškoće uvijek se osmijehom i srčanošću bori za vlastito zdravlje. Posljednjih mjesec i pol Eni se zdravstveno stanje pogoršalo te je završila u bolnici na Intenzivnoj njezi. Da su došli par sat kasnije, Ena bi vjerojatno iskrvarila, nedostajali su joj trombociti. Tijelo joj je bilo puno ogromnih plavih hematoma, primala je krv i infuziju, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacila novac za svoje liječenje Nori Šitum

Enu Hrvatska pamti i kao nesebičnu humanitarku, koja se u vrijeme borbe za život Nore Šitum odrekla donacija i zamolila građane da novac koji su htjeli donirati za njezino, daju za liječenje malene Nore, rekavši kako je njoj to hitnije i potrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo