EMOTIVAN ISTUP ČOVJEKA KOJEMU JE MLADIĆ IZ ZAPREŠIĆA UMRO NA RUKAMA: / 'Kažite nam, koliko vrijedi život jednog djeteta?'

Image
Foto: PIXSELL / HRT

"Oni nemaju defibrilator, oni nemaju inzulina. Oni unutra imaju tri gaze i auto.

13.8.2018.
20:08
PIXSELL / HRT
VOYO logo

Smrt mladića u Zaprešiću izazvala je lavinu reakcija, a sada se kako se čini spremaju i prosvjedi. Mještani Zaprešića su se u ponedjeljak navečer okupili pred Gradskom upravom gdje su zapalili svijeće za preminulog mladića, a prosvjed je najavljen i u Splitu ispred KBC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVJEK KOJEM JE MLADIĆ IZ ZAPREŠIĆA IZDAHNUO NA RUKAMA: /

'Ja cijelu noć imam njegovo lice ispred očiju, to je strašno'

Image
ČOVJEK KOJEM JE MLADIĆ IZ ZAPREŠIĆA IZDAHNUO NA RUKAMA: /

'Ja cijelu noć imam njegovo lice ispred očiju, to je strašno'

Ogorčen je i Damir Pungartnik, čovjek kojem je na rukama preminuo 21-godišnji mladić kojem je jučer pozlilo.

"Dolazi gospođa koja je prolaznik, koja je medicinska sestra i preuzima stvar u svoje ruke. Prijatelji i ja krećemo izvoditi oživljavanje, ona intubira...", navodi Pungartnik za HRT te tvrdi kako je medicinsko osoblje koje je stiglo samo gledalo što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja više ne znam, gdje je kraj? Hitna nema doktora, tko je odlučio da u gradu od 30.000 ljudi postoji jedan doktor? Ovo je kraj, ovo je gotovo. Ja kao poduzetnik platim godišnje PDV-a za ne znam koliko doktora. Nemojte samo reći da nema novaca, samo nemojte to govoriti, k'o Boga vas molim. To više nitko ne puši. Pitajte koju god osobu u Zprešiću, u Hrvatskoj, je li vam bitnije 100 metara asfaltirane ceste ili fontana ili barjak neki, ili doktor. Sad treba prava pitanja postavljati. Koliko vrijedi život tog djeteta? 15.000 kuna? 20.000? Dajte mi vašu cijenu života jednog čovjeka? I nemojte reći nema novaca", emotivno je izjavio Pungartnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je ranije rekao kako su kola hitne pomoći koja su stigla, bila neopremljena.

"Oni nemaju defibrilator, oni nemaju inzulina. Oni unutra imaju tri gaze i auto. Oni ne mogu nikoga spasiti s tim vozilom", rekao je Damir ali naglasio da ne optužuje te ljude već ljude koji su za takvo stanje u sustavu hitne medicine odgovorni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo dalo odgovor

Ministarstvo zdravstva je nakon smrti mladića poslao Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić. Potom su se oglasili priopćenjem u kojem tvrde da je sve bilo napravljeno po pravilima. ‘Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve je učinjeno sukladno pravilima struke. Ovim putem izražavamo sućut obitelji’, stajalo je u priopćenju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo