VELIKI USPJEH / Mlada genijalka Ema Donev oduševila je Hrvatsku i skupila dovoljan broj 'lajkova': Sada će dobiti dva milijuna kuna

Image

Ema je na Facebooku dobila 89 tisuća lajkova, a 83 tisuće je dobio drugoplasirani Abel iz Amerike

22.9.2022.
10:13
VOYO logo

Mlada Ema Donev ušla je u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge. Potvrđeno je to i na službenoj stranici natjecanja, na kojoj je Ema označena s "top in popular vote".

Ema je na Facebooku dobila 89 tisuća lajkova, a 83 tisuće je dobio drugoplasirani Abel iz Amerike. Na YouTubeu Ema ima 69 tisuća lajkova, dok Abel ima 71 tisuću. To znači da je ukupni broj za Emu 158 tisuća lajkova, a za Abela 153 tisuće lajkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 14-godišnja Ema Donev ide u MIOC, zanima je termodinamika, crne rupe, planeti, egzoplaneti i molekule DNK i želi postati astrofizičarka. Njezin je video jučer do ponoći trebao skupiti najviše lajkova kako bi dobila će stipendiju od dva milijuna kuna.

Zahtjevan zadatak

Ema je jedna od 2400 učenika iz cijelog svijeta koji su se prijavili na "Breakthrough Junior Challenge". Zadatak je bio u 90 sekundi objasniti neki teorijski znanstveni koncept. Njezin video žiri je odabrao među 30 najboljih, a pobjednik je onaj tko skupi najviše lajkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik osvaja 250.000 dolara stipendije, škola još 100.000 dolara za obnovu, a učitelj koji ga je inspirirao još 50.000 dolara. Petnaest finalista putuje u San Francisco na gala večer.

I njezina škola u Ivanić Gradu dobila je 100.000 dolara, i to za laboratorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo