Ekspresno skinute zagrebačke ćirilične ploče

16.11.2013.
19:59
VOYO logo

Ploče je postavila skupina građana, okupljena u inicijativi Za Hrvatsku svih nas. Nazvavši svoju akciju Šetnja sjećanja - za budućnost Vukovara, na pet su mjesta, od križanja Vukovarske i Savske sve do KD Vatroslav Lisinski, postavili ploče simboličnih naziva Ulica uvažavanja, Ulica mira, Ulica suradnje, Ulica budućnosti Vukovara i Ulica sjećanja na žrtve Vukovara.

Sudionici su nosili majice s dvojezičnim natpisima Solidarnost i Mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma koja budi vjeru u budućnost

Prema priopćenju s Facebooka, uz svaku su ploču vezali i bijele ruže i zapalili svijeće, za počast svim vukovarskim žrtvama.

"Uz ploču Ulice budućnosti Vukovara aktivist Zoran Pusić je pročitao pjesmu "Bez Naslova" anonimne 14-godišnje djevojčice kojom se apelira na toleranciju i razumijevanje i naglasio "pjesma ove djevojčice ohrabruje nas u vjeri da Hrvatska ipak ima budućnost", stoji u objašnjenju ove akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ploče skinuo Vukovarac

Ploče je ubrzo skinuo Vukovarac Krunoslav Jukić.

"Ne razumijem kako su uoće policajci dopustili da se na stup ispred njemačkog veleposlanstva stave table s ćiriličnim natpisima", rekao je Jukić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni to stavljaju nezakonito u središte Zagreba, a policija im je to dopustila i kažu da ne mogu ništa. Kako im ne možete ništa", pita se Jukić.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo