tajči se vraća / Ekskluzivno: Poslušajte novi svjetovni uradak eurovizijske zvijezde!

Vrijeme je za novu Tajči. Eurovizijska zvijezda godinama je u Americi živjela od duhovne glazbe i svirke po crkvama. No, čini se da se Tajči blago vraća pop korijenima. Premijerno vam donosimo novi spot, ali i odgovor na pitanje hoće li se, napokon, dogoditi ta dugo iščekivana hrvatska turneja.

17.2.2014.
18:15
VOYO logo

Nakon godina pjevanja po crkvama, Tajči se, čini se, vraća manje duhovnom izričaju.

"Jednostavno pršti iz tog videa, za mene je taj video već uspješan, već je odradio sve što je trebao", kaže Tajči o novoj pjesmu i spotu.

Spot za novu pjesmu je sniman u Dubrovniku i Novom Vinodolskom. Svjetsku premijeru doživljava upravo sad. A sve nam se čini da bismo novi Tajčin hit mogli slušati i na toj dugo najavljivanoj hrvatskoj turneji.

"Sljedeće godine je 25 godina od njezinog nastupa na Eurosongu pa možda bude nekih iznenađenja", kaže menadžer Mihovil Bek.

Gotovo da nema onoga tko se ne sjeća Tajčinog  nastupa na Eurosongu i legendarne narančaste haljinice.

"Ili ću napravit turneju zbog toga što više neću moći stati u haljinu pa će se dogoditi u zadnji čas, evo dok još stanem, turneja se mora dogoditi", kaže pjevačica o potencijanoj turneji.

Prije tri godine Tajči je najavila veliki povratak koji se na kraju ipak nije dogodio. Dok ona još razmišlja o novom terminu, mnogi nagađaju zašto je otkazala prijašnji.

"Nismo našli dobrog sponzora koji bi se uklopio, ne samo financijski nego i s vizijom onoga što sam ja htjela napraviti. Zato mi je bilo važno da tad kad sam je najavila i kad se nije dogodila da je nisam htjela forsirati jer sam vidjela da ima još puno rupa", objašnjava Tajči razloge zbog kojih se njena turneja ipak nije dogodila.

"Kod Tajčine mame u Zagrebu pronašli smo kutiju s valjda 20 tisuća neodgovorenih pisama, Tajči je često odgovarala na ta pisma, ali je ostalo i neodgovorenih, odlučili smo kad dođe vrijeme za njezinu veliku regionalnu turneju da ćemo izvući 10-ak pisama od tih, naći te ljude na Facebooku i pozvati ih na koncert", najavljuje Tajčin menadžer Bek.

No, i dalje nitko ne spominje kad ćemo to u Hrvatskoj uživati u staroj, ali i novoj Tajči. Za to vrijeme ona uživa u mirnom i povučenom životu sa suprugom Matthewom i trojicom sinova.

"Nije taj tip da će se s njima naslikavat, da će ih povlačit po medijima, dosta drži do svoje privatnosti i privatnosti svoje obitelji. Doduše u Americi nastupaju svi zajedno, ali to je stvarno želja klinaca, ne njezina želja.", kaže pjevačicin stilist Ivan Friščić o njenom obiteljskom životu.

Tajčin menadžer kaže kako je njena obitelj i njen najveći uspjeh u životu.

A taj joj se uspjeh dogodio nakon što je, na vrhuncu slave, spakirala kufere i otišla u Ameriku, kako kaže, pronaći sebe. Pronašla se u produhovljenoj glazbi i obitelji.

"Ona u principu ne žali za starom slavom, ona je svjesno otišla u Ameriku i ostala tamo, posvetila se svojoj obitelji i drugoj karijeri, njoj samo nedostaje Hrvatska, onaj moment pripadnosti", kaže stilist Friščić.

"Nisam ja otišla zato što nisam voljela to što sam radila, otišla sam da pronađem sebe, tko sam ja", objašnjava Tajči razloge svog odlaska.

Na pitanje razmišlja li o povratku u Hrvatsku jednog dana, pjevačica kaže: "Ne znam. Teško je reći. Fali mi, fale mi prijatelji, fali mi mama naravno, familija. Imam malu polusestricu, žao mi je što se ne mogu s njom više družiti i gledati kako raste."

Teret slave nije lak, kaže Tajči, koja suosjeća s mladim problematičnim nadama poput Justina Biebera i Miley Cyrus.

"Ja znam točno poziciju, točno znam kako se osjećaju u tri ujutro, četiri, kad se probude usred noći, bez obzira jesu li okruženi ljudima ili su sami, to je jedna užasno velika samoća koja proizlazi baš iz tog tereta slave. Lako im se izgubiti, puno je pressinga", kaže Tajči.

Pjevačica kaže kako je i sama brzo osjetila veliki dio tog tereta.

"Ja sam brzo shvatila na čemu sam i kako me to sve može navesti na put koji ću jednog dana požaliti ako donesem krive odluke", objašnjava Tajči.

Danas je smirena i spremna ponovno pokoriti Hrvatsku. Dok nam ne otkrije datum turneje i dalje ćemo po tulumima slušati njezine stare hitove.

U video prilogu pogledajte novi spot i pjesmu eurovizijske zvijezde!


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo