EKSKLUZIVNO, DOKAZ NEVJEROJATNE HITROSTI POREZNE UPRAVE: / Pogledajte kako su odbili otpisati dug hrvatskom branitelju, ocu 13-ero djece

Image
21.7.2017.
13:38
VOYO logo

Po ovlaštenju ministra Zdravka Marića i ravnatelja Porezne uprave, Zdravka Zrinušića, Igor Borošak, jedan od dvojice pomoćnika ravnatelja, prije dva tjedna potpisao je dopis hrvatskom branitelju Vinku Živkoviću iz Retkovaca kraj Vinkovaca s datumom 30. rujna 2017. godine!

Dopis stigao prije nego što je službeno poslan!

Dopis uredno zaveden klasom i urudžbenim brojem stigao je tako na adresu primatelja gotovo tri mjeseca prije nadnevka koji nosi. Riječ je naravno o pogrešci, no s obzirom na to da Porezna uprava na svojoj internetskoj stranici promovira slogan ''Jasna vizija za modernu državu'', te da njen Središnji ured ima ukupno 428 službenika (!), pa dakle ne oskudijeva u ljudstvu, bilo bi logično da dopise koji izlaze iz tog dijela Ministarstva financija netko prije slanja pregleda, kako se ne bi dogodilo da nose datum koji će doći tek za tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu hrvatskom branitelju Vinku Živkoviću, ocu 13-ero djece, koji je molio Ministarstvo financija da mu otpišu dug u visini od 395.081,75 kuna duga (od čega su kamate 249.584,47 kuna) što poreza, što doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, jer to kao vlasnik OPG-a nije plaćao, Porezna uprava u stvari reagira na intervenciju Ministarstva branitelja da se Živkoviću pomogne. Živković se naime, s obzirom na to da mu prijeti ovrha nad kućom, o čemu je nedavno pisao Telegram, među ostalima obratio i Ministarstvu financija, odakle su pak uputili molbu Ministarstvu financija da se Vinkoviću, s obzirom na teško materijalno stanje, nekako izađe u susret.

Image
Image

Odbili otpis duga branitelju koji se odrekao mirovine

Kao što je iz dopisa, datiranog s 1. rujna 2017. i vidljivo, Ministarstvo financija oglušilo se na Živkovićevu molbu i odbilo otpis duga iako, doduše iznimno, čelnik poreznog tijela može otpisati ''u cijelosti ili djelomično'' porezni dug. Može to učiniti ako bi naplata duga ''dovela u pitanje osnovne životne potrebe ovršenika i članova njegove obitelji''. Kako su zaključili da to kod Živkovića nije slučaj jer posjeduje dva vozila: moped Boatian-BT4Q/-9, 2007. godište, odjavljen 2010. godine, te traktor marke Steyer, 1988. godište, kao i da je evidentiran kao vlasnik, odnosno suvlasnik više nekretnina, njegov je zahtjev odbijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u prepisci s Ministarstvom financija, odnosno njegovim Središnjim uredom porezne uprave, Živković sada ne mora žuriti s odgovorom na njihov posljednji dopis. Iako ga je primio prije dva tjedna, s obzirom na to da dopis nosi datum 30. rujna 2017., neće zakasniti s odgovorom i ako ga pošalje tek za 70-ak dana.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo