EKSHUMACIJA U BOGDANOVCIMA: / Otkrivena 149. masovna grobnica iz Domovinskog rata

Image
Foto: PIXSELL / arhiva, Grgo Jelavić

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja izvršilaje ekshumaciju posmrtnih ostataka na području Bogdanovaca, priopćeno je iz Ministarstva branitelja.

23.11.2015.
14:55
PIXSELL / arhiva, Grgo Jelavić
VOYO logo

O pronalasku posmrtnih ostataka prilikom infrastrukturnih radova Upravu je 17. studenoga izvijestilo Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Identifikacija u Zagrebu

Nakon obavljenog očevida vještaka sudske medicine utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima četiri žrtve iz razdoblja Domovinskog rata koji će biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb radi daljnje identifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeno ujedno pokazuje da se radi o 149. pronađenoj masovnoj grobnici iz Domovinskog rata.

Image
NAKON 24 GODINE? /

U Bogdanovcima pronađeno zakopano tijelo

Image
NAKON 24 GODINE? /

U Bogdanovcima pronađeno zakopano tijelo

Dosad 74 žrtve u Bogdanovcima

Poduzimanjem dosadašnjih aktivnosti, Uprava za zatočene i nestale je iz pet masovnih i većeg broja pojedinačnih grobnica na području Bogdanovaca ekshumirala posmrtne ostatke 74 žrtve (posmrtne ostatke 42 žrtve iz masovnih grobnica i posmrtne ostatke 32 žrtve iz pojedinačnih grobnica), od kojih su identificirani i dostojno sahranjeni posmrtni ostaci 56 hrvatskih branitelja i civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz navedeno, posmrtni ostaci žrtava iz Bogdanovaca pronađeni su i na Novom groblju u Vukovaru.

Još se traži 17 nestalih

Prema službenoj evidenciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja, na području Bogdanovaca traži se još 17 osoba nestalih za vrijeme Domovinskog rata što, uz osam otvorenih zahtjeva za traženjem posmrtnih ostataka, ukupno čini 25 neriješenih slučajeva, priopćeno je iz Kabineta ministra branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo