Ekonomija u sigurnim rukama neznalica

Vlada spašava šta se spasti može

8.6.2013.
3:26
VOYO logo

Na konsultacijama vladajuće koalicije o antikriznim merama dogovorene su brojne aktivnosti za oporavak srpske privrede, ali i mere za znatno smanjenje rashodne strane budžeta, saopšteno je sinoć po završetku sastanka održanog u vili Bokeljka, uz napomenu da teret smanjenja fiskalnog deficita neće biti na najsiromašnijim građanima.

Uz napomenu da će svi detalji programa ekonomskih mera biti usaglašeni tokom sledeće nedelje, u saopštenju je navedeno da je Vlada Srbije odlučna da sačuva stabilnost finansijskog sistema i da svoje aktivnosti usmeri na povećanje privredne aktivnosti i životnog standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici svih političkih stranaka vladajuće koalicije su razgovarali o načinima prevazilaženja ekonomske krize u kojoj se Srbija našla zbog, kako je napomenuto, neodgovornog i rasipničkog ponašanja prethodnih vlasti.

U saopštenju se navodi da je Vlada Srbije odlučna da sačuva stabilnost finansijskog sistema i da svoje aktivnosti usmeri na povećanje privredne aktivnosti i životnog standarda i da su na sastanku dogovorene brojne aktivnosti za oporavak srpske privrede, ali i mere za znatno smanjenje rashodne strane budžeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska vlada je odlučna da smanji fiskalni deficit u odnosu na 2012. godinu, ali da taj teret ne bude na najsiromašnijim građanima, navedeno je u saopštenju.

"Vlada i njeni ministri planiraju značajne mere uštede u javnom sektoru, pri čemu je uz te aktivnosti neophodno započeti i suštinsku reformu državne uprave i javnih preduzeća, kao i okončati proces restrukturiranja bivših društvenih preduzeća", saopšteno je posle sastanka, uz napomenu da će svi detalji programa ekonomskih mera biti usaglašeni sledeće nedelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak čelnika Vlade o ekonomskoj situaciji i smanjenju deficita državnog budžeta završen je nešto posle 21 sat, a posle sastanka nije bilo izjava za medije.

(foto: Poturovic)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo