EBRD / daje 60 mil. eura za autocestu do Dubrovnika

Ministar financija Ivan Šuker je za jesen najavio potpisivanje ugovora s EBRD-om o nastavku izgradnje autoceste prema Dubrovniku u vrijednosti od 60 milijuna eura.

28.7.2010.
19:52
VOYO logo

Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) će sa osam milijuna eura novog zajma financirati nastavak proširenja Luke Dubrovnik, a ugovor o zajmu i ugovor o državnom jamstvu su u Dubrovniku u srijedu potpisali predstavnici Lučke uprave Dubrovnik i EBRD-a te potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker.

Sredstvima zajma za projekt rekonstrukcije operativne obale u Luci Gruž na predjelu Batahovina predviđena je izgradnja operativne obale u dužini od još 200 metara čime će se povećati kapaciteti dubrovačke luke u prihvatu najvećih brodova na kružnim putovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Time će se stvoriti preduvjeti za nesmetano odvijanje međunarodnog i domaćeg pomorskog prometa te za razvoj novih atraktivnih putničkih sadržaja u luci'', kazao je Šuker, a prenosi SEEbiz.

Ugovor o zajmu za rekonstrukciju operativne obale Batahovina potpisali su ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Vlaho Đurković i direktorica EBRD-a za promet Sue Barrett koja je istaknula i značaj modernizacije dubrovačke luke za hrvatski turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Šuker najavio je da će na jesen s EBRD-om biti potpisan još jedan ugovor, vrijedan 60 milijuna eura, za povezivanje Luke Ploče s koridorom 5C, prenosi HRT.

"To je završetak praktički ove autoceste prema Pločama i nastavak koridora 5c u onom slavonskom dijelu. Dakle jug i sjever će se graditi, to je kompletno oživljavanje koridora 5C što se tiče hrvatske strane. Mi ćemo sad na ovoj poziciji gdje bi autocesta trebala prijeći na bosansku stranu graditi novi carinski prijelaz", izjavio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004060420006 arti-201004090035006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo