Požar buknuo na krovu / E to je hrabrost! Marin (9) pomagao umornim vatrogascima: 'Izgledalo je strašno. Plamen je bio ogroman'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija je kao uzrok požara navela kvar na instalacijama

17.6.2019.
13:49
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

"Izgledalo je strašno. Plamen je bio ogroman. Da nije bilo tate, izgorjeli bismo svi", pričao je Marin Matić (9) o požaru koji je u četvrtak oko 21 sat buknuo na krovu susjedove kuće u Ulici Jelenčica u zagrebačkim Gračanima, piše 24sata.

Njegov otac Denis (50) je policajac, ali čim je ugledao plamen, izvukao je crijevo i krenuo gasiti požar kako se vatra ne bi proširila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Susjeda je nazvala mamu i rekla da gori. Izašli smo na balkon i vidjeli da iz krova susjedove kuće ide dim. Zvali smo vatrogasce, no dok su oni došli, tata je sa susjedima već počeo gasiti", kazao je Marin koji se nalazio kod kuće s tatom Denisom i mamom Marijom (49).

Na mjesto požara ubrzo je stiglo šest vatrogasnih vozila sa 17 vatrogasaca. Do 22 sata lokalizirali su požar, ali su dežurali sve do četiri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatrogasci su došli za 10-15 minuta, a kasnije su stigli i Hitna i policija", rekao je Marin koji nikad prije nije bio svjedok požara.

Kada je požar krenuo, na mjesto gašenja stigao je i vlasnik (65) pa se nagutao dima i vozilo Hitne pomoći prevezlo ga je u KB Jordanovac. Osim njega, nitko drugi nije stradao. Marin je umornim vatrogascima pomagao noseći im vodu kako bi se okrijepili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zahvalu, zagrebački vatrogasci darovali su mu Hrabrog Hrvoja, plišanog medvjedića koji je uvijek dio opreme u vatrogasnim vozilima te ih uvijek prati na intervencijama. 

"Marin je odličan učenik, ide u muzičku školu, svira harmoniku i pjeva u crkvenom zboru. Nedavno se pričestio, a sad ministrira", kazao je za 24sata Marinov otac Denis. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je kao uzrok požara navela kvar na instalacijama. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike