rtl-ove kamere u tomićima / Dvojicu nesretnih migranata usmrtila je stijena? Policija s detaljima izlazi sutra

Uzrok smrti dvojice nesretnika odron stijene, tvrde mještani Tomića koje je danas prilikom očevida posjetio naš reporter

12.8.2018.
17:16
VOYO logo

Karlovačka policija u Drežnici kod Ogulina pronašla je grupu od 12 migranata, među kojima su i dvojica mrtvih. Leševi muškaraca pronađeni su u šumskom predjelu u zaseoku Tomići.

Uzrok njihove smrti policija u vrlo šturoj današnjoj izjavi nije otkrila, ali prema neslužbenim informacijama, muškarci su umrli nesretnim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je navodno o dvojici 24-godišnjaka iz Sirije. S njima je bila skupina od još desetero ljudi. 

RTL-ove kamere i naš reporter Goran Latković danas su posjetili Tomiće, mještani kažu kako su migrante vidjeli još sinoć kako prolaze selom, a jutros oko 5 sati kucali su po vratima kako bi nekoga zamolili da pozove policiju. Većina stanara se oglušila, no jedan je otvorio vrata i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradali migranti prevezeni su na sudsku medicinu, a nekolicina ih je još s policijom koja provodi očevid. Službeni detalji tragedije trebali bi biti poznati sutra, za kada je policija najavila konferenciju za medije.

Ostali migranti iz grupe po pomoć su rano jutros došli na vrata Aleši, stanovniku Tomića koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su lupali na vrata da policiju zovemo, bila su dvojica i uletjeli su s riječima 'police, police' doctor", rekao je Aleša za naše kamere. 

Što se točno dogodilo u šumi policija još ne otkriva, ali u Tomićima tvrde da je na zabačenoj lokaciji na kojoj su migranti odlučili prenoćiti - došlo do velikog odrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kamenje se obrušilo na njih, a oni su spavali. To je Bijela cesta, stijene su tu gore, oni su ležali u vlaki. Maknuli se se ispod ceste ove glavne", dodao je Aleša Tomić.

Migranti su, kažu mještani, pokušavali doći do Trsta, a prvi put vidjeli su ih jučer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išli su pitati za trgovinu, došli su sinoć oko devet sati i onda su otišli nazad, valjda su našli tamo dvojicu ovih koji su spavali ispod ceste gore", dodao je Aleša. 

Kako su se našli baš na toj nepristupačnoj ruti ruti i je li smrt dvojice zaista uzrokovao pad kamenih gromada, znat će se uskoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo