ŠOU U SPLITU / Dvojica u crnom Mercedesu prepilila stablo, pa Ivošević stao ispod: 'Krcka, neka padne po meni. Svjedočimo terorističkom činu!'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Dogradonačelnik Bojan Ivošević čak je dva puta dolazio i upozoravao radnike da bez ikakvih dozvola poduzimaju potpuno nezakonite radnje

31.10.2023.
14:36
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Na splitskim Gripama došlo je do incidenta. Ranije jutros oko 4.30 sati, prema riječima građana, dvojica u crnom Mercedesu navodno su stigla u Glagoljašku ulicu i prepilila stablo na mjestu koje investitor želi očistiti kako bi mogao graditi. Kako javlja Dalmatinski portal, prošlog su vikenda u dva navrata prekinuti radnici koji su započeli s uklanjanjem stabala, a na terenu su bili i radnici Parkova i nasada koji su dali sve od sebe da spase stabla. S cijelim događajem upoznata je i policija.

I dogradonačelnik Bojan Ivošević čak je dva puta dolazio i upozoravao radnike da bez ikakvih dozvola poduzimaju potpuno nezakonite radnje. Jutros je na društvenim mrežama objavio fotografiju srušenog stabla i napisao: "Teroristi!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija će biti odgovorna...'

Situacija se još uvijek nije smirila, a dogradonačelnik je stao pod GUP-om zaštićeno stablo jer je razočaran policijskim službenicima koji pasivno promatraju razvoj situacije. "Neka padne po meni", povikao je Ivošević, javlja Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUDO U SUPETRU /

Automobil na krovu, kroz unutrašnjost prošla ogromna grana stabla, a vozačica prošla bez ozljeda

Image
ČUDO U SUPETRU /

Automobil na krovu, kroz unutrašnjost prošla ogromna grana stabla, a vozačica prošla bez ozljeda

"Zanima me što policajac kaže, je li meni ovdje sigurno stati i treba li ovo sanirati ili ne. Ja vas čekam. Samo požurite jer krcka. Policija će biti odgovorna jer dopušta zaštitare koji nemaju ovlaštenje Republike Hrvatske. Oni kažu da je sve OK", rekao je Ivošević. A iz policije su, pak, kazali da se ne smiju miješati u vlasničke odnose po zakonu.

Pročelnica za komunalno Leona Grgić u isto je vrijeme koji metar dalje pokušavala iskomunicirati o daljnjim koracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani su nam dojavili da netko kida ta stabla, te da su doveli i bager i čak pokušali srušiti jedno stablo pod zaštitom GUP-a. Odmah su na teren u subotu izašli policajci, komunalno redarstvo i dogradonačelnik Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je i krim policajac obavljao očevid, samo da bi evo jutros netko stablo do kraja srušio. Najvažnije je da se utvrdi tko je to napravio, sada se samo pretpostavlja. Upitno je i vlasništvo", kazala je predsjednica Gradskog kotara Lučac Manuš Iva Tukić, prenosi Index.hr.

'Ja se neću maknuti pa ako mi padne na glavu...'

"Stablo vam krcka, mediji su ovdje svugdje oko mene, padne li na mene, ja ne znam. Kako zbog sigurnosti radi mene i radi kuće ispod koja se nalazi. Ne možeš izdati nalog da se netko makne. Ja se neću maknuti pa ako mi padne na glavu", kazao je dogradonačelnik Ivošević koji je odlučio da se neće maknuti s mjesta gdje je netko prepilio stablo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo već traje nekoliko godina. Svjedočimo jednom terorističkom činu kada gledamo s aspekta urbanizma gdje investitor u subotu šalje radnike da ispilaju ova stabla, poglavito ovo stablo koje je još jedino ostalo zaštićeno na ovoj parceli. U potpunosti ignorira upozorenja Grada", dodao je pa nastavio:

"Vratili su se pod okriljem noći, ne rade zakonito, počeli pilati, jedno su ispilali u potpunosti. Došli su Parkovi i nasadi i tvrtka Point da ojačamo deblo stabla, investitor odnosno suvlasnik parcele je poslao zaštitare koji priječe Pointu zaštitu stabla i u tome mu asistira policija koja uvažava da su ovdje zaštitari i ignorira činjenicu da je ovdje suvlasništvo RH 50 posto i da nemaju odobrenje svih suvlasnika da nekoga sprječavaju da uđe u ovu šumu u posjedu Grada Splita."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stvari stoje, zaključio je Bojan Ivošević, stablo će pasti po njemu i po ljudima koji žive u kućama ispod.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo