Liječnici i tehničar dobili otkaz zbog smrti male Mije

16.4.2012.
22:48
VOYO logo

Zbog niza pogrešaka i odstupanja od standardnih procedura u slučaju djevojčice Mije Antunović, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu dvojici liječnika i jednom tehničaru Zavoda za hitnu medicinu grada http://danas.net.hr/specijal/zagreb.

Odgovorni su, piše Jutarnji list, jer nisu osigurali pratnju djevojčici koja se gušila dok su je prevozili u bolnicu Merkur i jer su stupanj hitnosti poziva odredili brojem tri, a ne jedan. Tehničar koji je dobio otkaz odgovoran je jer nije bio s djevojčicom u vozilu nego na mjestu suvozača. Ovo je prvi put da je netko zbog pogreške u liječenju pacijenta u Hrvatskoj dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu policija

Inače, roditelji godinu i pol stare djevojčice danima apeliraju na Ministarstvo zdravlja i policiju da utvrde tko je odgovoran za smrt njihovog djeteta. Nije poznato hoće li otkazi biti jedina sankcija za odgovorne liječnike ili će policija na temelju prikupljenih dokaza podići kaznenu prijavu protiv nekog od liječnika. Također još nije poznato hoće li, nakon inspekcije Ministarstva u KBC-u Zagreb i KB-u Merkur, za eventualne propuste odgovarati još netko.

Podsjetimo, djevojčicu je otac prije tjedan dana odveo na Hitnu te tražio da joj pomognu jer se guši. Nakon pregleda djevojčicu su bez pratnje liječnika umjesto na Rebro iz Hitne prebacili na Merkur. Kad je utvrđeno da joj ondje ne mogu pomoći, prevezena je na Rebro, no ondje je preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo