krkljanac u metropoli / Dvije 'petice' izazvale kaos u Zagrebu, doznajemo što se dogodilo: Predsjednik Sindikata radnika ZET-a: 'Upozoravamo na to godinama'

Zastoji su od ranog jutra u Maksimirskoj ulici, Draškovićevoj, ali i na Ilici

8.1.2024.
8:49
VOYO logo

Od ranog jutra na zagrebačkim prometnicama kaos. Diljem grada tramvaji stoje u koloni, a građani moraju pješačiti na posao.

Nešto prije 8 sati ujutro došlo je do zastoja u Maksimirskoj i Draškovićevoj ulici, ali i na Ilici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

"Koliko čujem od vozača na terenu, stale su dvije 'petice', čekala se dizalica da ih odveze. Vozač kaže da se tramvaji nisu mogli pomaknuti, doslovno je sve stajalo", rekao nam je Neven Brnjas, predsjednik Sindikata radnika ZET-a.

Kako doznajemo, jedna 'petica' pokvarila se na području Kvaternikova trga pa su tramvaji stajali u koloni duž Maksimirske ceste, dok se druga pokvarila negdje na području šireg centra grada. Budući da ZET ima samo jednu dizalicu koja može intervenirati u ovakvim situacijama, trebalo je najprije čekati da se s tračnica skloni jedan tramvaj, a zatim da dizalica 'zbrine' drugi tramvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna dizalica nije dovoljna za tramvaje i autobuse za cijeli grad, upozoravamo na to godinama", kaže Brnjas. "Ako se nešto pokvari na Kvatriću, problem je ako u isto vrijeme imate takvu situaciju u Novom Zagrebu", dodaje.

Krkljanac je u ponedjeljak nešto prije 8 sati ujutro bio i na Ilici, u smjeru Črnomerca, gdje se automobil pokvario nasred tramvajskih tračnica pa je kolona tramvaja stajala u nizu dok su se ostali automobili pokušavali 'ubaciti' u drugu traku i tako stvorili još veći zastoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brnjas kaže da je to, nažalost, uobičajeno.

"Ogromne su gužve, automobili voze po pruzi i onda dolazi do ovakvih situacija", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

S obzirom na niske temperature u predstojećim danima, moguće je da će češće dolaziti do zastoja u prometu i do kvarova vozila. Stoga, planirate li u grad ovih dana, računajte na povećane gužve i moguće zastoje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike