TRG I DALJE ZATVOREN / Dvije godine od pucnjave na Banskim dvorima Božinović ugostio ranjene policajce. 'I dalje na ponos'

Image
Foto: Twitter

Na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost u veljači ove godine raspravljalo se o napadu na Banske dvore

12.10.2022.
12:09
Twitter
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova (MUP) Davor Božinović sastao se s trojicom policajaca koji su bili na osiguranju Vlade kada je, prije dvije godine Danijel Bezuk iz automatske puške pucao na Banske dvore.

Policajca Oskara Fiurija, koji je stajao na ulazu, pogodio je s četiri metka. Drugom policajcu propucan je džep na službenim hlačama dok je treći policajac prošao neokrznut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle su dvije godine od terorističkog napada na zgradu Vlade RH i pucnjave iz vatrenog oružja kojoj su bila izložena trojica naših policijskih službenika na osiguranju. Oskar je tada bio teško ranjen i životno ugrožen", objavio je dvije godine nakon napada ministar Božinović pa priložio fotografiju s policajcima.

"Sva trojica hrabrih momaka: Oskar, Marijan i Nikola, i danas na ponos MUP-a obavljaju svoj posao i nose plavu odoru. Štoviše, Oskar završava stručni studij i predstoji mu još obrana diplomskog rada, a Marijan se nastavio usavršavati na studiju Kriminalistike. Hvala vam!", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u veljači ove godine, na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost raspravljalo se o napadu na Banske dvore. Potom je premijer Andrej Plenković istaknuo da se svi slažu da je riječ o terorističkom i neprihvatljivom činu. Istaknuo je tada i kako on ne odlučuje o tome kada će se Markov trg otvoriti za javnost. Inače, i dvije godine nakon događaja, i dalje je zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike