VATROGASCI U AKCIJI / Dva kanadera gase požar u zaleđu kod Vodica

Image
Foto: Arhiva/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ljeto je pri kraju, ali požari nisu

1.9.2019.
16:25
Arhiva/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u nedjelju gase požar na području Vrbice u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do zaključno 31. kolovoza protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 42 požara (24 u Šibensko-kninskoj, po šest u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz gašenje požara, provedeno je i 45 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 360 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8200 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 30 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo