Požar lokaliziran / Požar kod Skradina gasilo 23 vatrogasca i dva kanadera, gorjela borova šuma

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara

8.8.2019.
18:45
VOYO logo

Požar koji je u četvrtak nešto prije 15 sati planuo na području Dubravica gasilo je 23 vatrogasca i dva kanadera, javljaju iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Nešto poslije 18 sati požar je lokaliziran, a kanaderi su poslani u bazu. Ipak, zbog jakog vjetra kroz noć će na požarištu dežurati vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar kod Skradina pod nadzorom

Zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Volimir Milošević rekao je da gorjela borova šuma na području Dubravica, odnosno Graova. "S obzirom na to da je riječ o borovoj šumi na nepristupačnom terenu, zatražena je pomoć zračnih snaga", istaknuo je Milošević.

Image

Požar kod Skradina gase 23 vatrogasca i dva kanadera, gori borova šuma

Image

Požar kod Skradina gase 23 vatrogasca i dva kanadera, gori borova šuma

Požar koji je nešto prije 15 sati planuo na području Dubravica kod Skradina stavljen je pod nadzor. Još gori gusta borova šuma, a kuće i drugi objekti nisu ugroženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je stavljen pod nadzor. Prema prvim procjenama, opožareno je oko pet hektara borove šume. Zračne snage su se povukle oko 19,30 sati, na terenu je tridesetak vatrogasaca koji će dežurati tijekom cijele noći.

Na terenu je 29 vatrogasaca šibenske Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibenika, Dubravice, Bilice i Skradina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom popodneva požar su gasila dva kanadera i dva airtractora.

Inače, ovo je drugi požar koji je u četvrtak planuo na području Šibensko-kninske županije. Jutros je planulo i u Donjem Polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane (MORH) izvijestila je da će se u gašenju ovoga požara kanaderima priključiti i Airtractor AT-802 koji se nalazi u protupožarnom izviđanju.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, odnosno od 17. lipnja do zaključno 7. kolovoza ove godine, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara - 13 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Kopnene snage Hrvatske vojske pak bile su angažirane dva dana u Južnoj Dubravi kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika, priopćio je MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo