eksplozija rafinerije / Duspara: 'Saznali smo da je ključ problema i rješenja na hrvatskoj strani'

S obzirom da se radi o tri tvrtke koje bi se trebale dogovoriti oko rafinerije u Bosanskom Brodu, Duspara tvrdi da postoje i druge opcije

10.10.2018.
18:58
VOYO logo

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara komentirao je za RTL situaciju u Bosanskom Brodu. Tvrdi kako su mještani Slavonskog Broda i okolice sigurni te da bi se nakon današnjih sastanaka moga riješiti problem s rafinerijom.

"Ovo je zasad, iako smo imali sastanak s predsjednikom države i Dodikom, konkretno i najbitnije saznali smo da je ključ problema i rješenja na hrvatskoj strani. Dobili smo rok do dva mjeseca da se tri tvrtke sjednu dogovore, analiziraju i da se krene u plinofikaciju rafinerije", kazao je Duspara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se radi o tri tvrtke - Plinacrou, Croduxu i Zarubežnjeftu - koje bi se trebale dogovoriti oko rafinerije u Bosanskom Brodu, Duspara tvrdi kako je predsjednici rekao da postoje i druge opcije. "Ima tvrtki u RH koje su spremne distribuirati 80 milijuna kubika plina, imati zaradu, ne enromnu, ali da riješe građane Slabvonskog Broda problema koje imaju, a to je onečišćenje zraka", kazao je Duspara.

Na pitanje vjeruje li obećanje da bi se problem onečišćenog zraka trebao riješiti u trećem kvartalu 2019. godine, Duspara je kazao kako se i predsjednica zauzela za rješavanje problema te da čeka 10.12. "Tada je Azimov dao rok da tvrtke izađu s rješenjima i kažu idu li u to ili ne. Izdržat ćemo još dva mjeseca, u 12 mjesecu ćemo znati konkretno ide li se i kako se ide, ako ne tražit ćemo drugo rješenje jer mislim da postoji", kazao je Duspara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i što je rzgovarao s predstavnicima tvrtki. "Dobio sam informaciju od direktora Plinacroa koji je dobio dozvolu za sanaciju produktovoda koja je stala u četvrtom mjesecu. Ovih dana bi s radom trebalo krenuti ispitivanje produktovoda i izvlačenjem tekućeg sadržaja koji u njemu postoji. Ti bi poslovi mogli biti za desetak dana i tek tada ćemo znati kakvo je stanje produktovoda", kazao je Duspara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo