OSMIJEH MU JE NESTAO S LICA / Dumbovićevi susjedi u nevjerici: 'Nikada me nije obišao, a tu prolazi svaki dan', 'Priča se, selo uvijek priča'

Image
Foto: Edina Zuko/Nikola Cutuk/Pixsell

USKOK priopćio da se navedene radnje provode na području više županija i odnose na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti

14.6.2022.
13:36
Edina Zuko/Nikola Cutuk/Pixsell
VOYO logo

Dok traje policijski očevid u Mažuranićevoj ulici u Petrinji gdje živi bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji je danas uhićen, cijeli prizor promatraju i njegovi susjedi. Izgubili su nadu u bolje sutra, kažu za Jutarnji list.

Pedeset metara niže imanja Dumbovićevih nalazi se kontejner u kojem živi 81-godišnja umirovljena nastavnica Marijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moj kontejner nije donacija ni grada ni države'

"Policija je došla oko 7 sati, ali nisam ih odmah skužila. O optužbama na Darinkov račun ne znam što reći. Ovaj kontejner nije donacija ni grada ni države nego se moja kći angažirala i nepoznati donator mi je dao krov nad glavom. On me nikada nije obišao, a tu prolazi svaki dan. Znam, ima težih slučajeva od moga", kaže petrinjska umirovljenica, jedna od prvih Dumbovićevih susjeda.

Nakon informacije da je Darinko Dumbović uhićen u utorak ujutro, USKOK i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćio je USKOK, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom. Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost.

Image
I SVOJIMA JE DAO /

Tko je uhićeni Darinko Dumbović? U uredu je imao jacuzzi, njive mu vrijede 2,5 milijuna kuna, a to je tek početak

Image
I SVOJIMA JE DAO /

Tko je uhićeni Darinko Dumbović? U uredu je imao jacuzzi, njive mu vrijede 2,5 milijuna kuna, a to je tek početak

'Podnio je to stoički, nije mu do smijeha'

"Izvršili su pretres, uzeli su što su mislili da treba uzeti i mi smo otišli", rekao je za N1 Branko Vidović, Dumbovićev susjed koji se u cijelom slučaju vodi kao svjedok. "Ne znam ja kako se on osjeća, ali stavite se u njegov položaj. Nema što za reći, može samo čuti i razmišljati što će sada biti i kako će to proći", rekao je te dodao da se Dumbović prilikom uhićenja ponašao "normalno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mu do smijeha, nije veseo, ali je normalan. Podnio je to stoički", rekao je.

"Priča se, selo uvijek priča i selo će uvijek pričati, a sad će se vidjeti", rekao je Vidović te dodao kako je uvjeren u Dumbovićevu nevinost. "Koliko ga ja poznajem, da. I po gradu se vidi koliko je on napravio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističko istraživanje u više županija

Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

Prema pisanu medija, Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegova sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa potkraj 2020. Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo