DUG VELEDROGERIJAMA OSTAJE, ALI: / 'Našli smo rješenje za lijekove onkoloških pacijenata'; Drugi će čekati dva do tri tjedna?

Image

'Za sve druge vjerujem da će se naći rješenje u daljnjim razgovorima i promišljanjima o ovoj temi', dodao je Beroš.

2.4.2021.
13:54
VOYO logo

Ministar zdravstva ViliBeroš kaže kako je s veledrogerijama postignut dogovor o izravnom plaćanju potrebnih lijekova onkološkim pacijentima cesijom. Naglašava kako je to privremeno rješenje.

NESTAŠICA LIJEKOVA; Predsjednica liječnike komore tvrdi: ‘Čini mi se da vremena imamo sve manje’ LJUDI, PLAĆAT ĆEMO JOŠ VIŠE: Berošev plan predstavlja ozbiljan udar na naše plaće; ‘Ministar miješa kruške i jabuke i nije jasan’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESTAŠICA LIJEKOVA; Predsjednica liječnike komore tvrdi: /

'Čini mi se da vremena imamo sve manje'

Image
NESTAŠICA LIJEKOVA; Predsjednica liječnike komore tvrdi: /

'Čini mi se da vremena imamo sve manje'

'I dalje postoje naznake mogućih problema u isporuci lijekova'

Beroš je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite rekao kako nakon dogovora s veledrogerijama od srijede i dalje postoje naznake mogućih problema u isporuci lijekova. Od određenih ravnatelja dobivaju obavijesti o mogućoj problematici isporuke lijekova za najteže bolesnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi skupa smo sjeli i tražili smo rješenje. Tijekom noći i ranog jutra nađen je jedan koncept koji bi u ovom trenutku bio zadovoljavajući, koji ću kao privremenu mjeru kao ministar i podržati", rekao je Beroš. "A rješenje je direktno plaćanje potrebnih lijekova onkološkim pacijentima kako bi se omogućilo nesmetano dobivanje terapije takozvanom cesijom", dodao je.

U tijeku su razgovori između HZZO-a i veledrogerija o modelu isporuke i ovog načina plaćanja, naveo je Beroš, naglasivši da ovo mora biti privremena opcija plaćanja jer bi se tako mogla poremetiti dinamika svih ostalih plaćanja. Beroš je rekao da postoje određene naznake da bi do dva ili tri tjedna moglo nedostajati određenih lijekova, poglavito za onkološke i najteže bolesnike, zbog čega su pronašli rješenje upravo za njih. "Za sve druge vjerujem da će se naći rješenje u daljnjim razgovorima i promišljanjima o ovoj temi", dodao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo