DUBROVNIK NE MORA BITI SKUP: / Novinari istražili ponudu, kava u centru se može popiti za 11 kuna, a cijena ručka je zaista minimalna

Image

U pubu The Gaffe topli obroci poput punjene paprike, rižota i sl. mogu se pojesti za cijenu od 38 do 46 kuna

17.8.2019.
18:13
VOYO logo

Za ljetnih mjeseci često se raspravlja o cijenama na Jadranskoj obali, a pogotovo onima u Dubrovniku.

Iako je Dubrovnik jedna od destinacija za koju se vjeruje da nije za svačiji džep, pogotovo ako osoba želi ručati u samom centru grada, ekipa Dubrovačkog dnevnika odlučila je pokazati kako se i u tom gradu mogu pronaći restorani i kafići koji nisu toliko skuplji od onih koji se nalaze u drugim turistički atraktivnim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kava 11 kuna!

U strogom centru grada smjestio se caffe bar Fontana, a kako bi do njega došli potrebno je samo samo ušetati u sporednu ulicu Straduna. Bijela kava tamo je 14 kuna, a za one koji govore hrvatski 11, Espresso i machiato su osam kuna, što je jeftinije nego u centru Zagreba.

Ako ste pak gladni, malo dalje nalazi se pub The Gaffe u kojem se topli obroci poput punjene paprike, rižota i sl. mogu pojesti za cijenu od 38 do 46 kuna. Sve to samo nekoliko metara od Straduna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popust za one koji govore Hrvatski

Ako ste više za brzu hranu u fast food Presha ima popust za one koji govore hrvatski, a hamburgeri i cheeseburgere su 30-ak kuna. Kada je u pitanju slatko u poznatoj slastičarnici Dolce Viti možete kupiti vrhunski sladoled za prihvatljivu cijenu od 10 kuna.

Image
LAŽ O PREVISOKIM CIJENAMA U DALMACIJI: /

Evo kako stoje Split i Dubrovnik u usporedbi s drugim europskim destinacijama

Image
LAŽ O PREVISOKIM CIJENAMA U DALMACIJI: /

Evo kako stoje Split i Dubrovnik u usporedbi s drugim europskim destinacijama

Na kraju, nisu ni sva kultna mjesta toliko skupa. Dubrovačka gradska kavana ima dugogodišnju tradiciju, vrhunsko osoblje te pogled na Stradun, a dva pića poput mineralne vode i bijele kave platit ćete 46 kuna s popustom. Možete dobiti i karticu za vjeronost s kojom ostvarujete popust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje od 50 kuna za dva pića uz jednu od napoznatijih ulica na svijetu i jednu od najvećih svjetskih atrakcija te s besprijekornom uslugom, za mnoge koji dolaze u ovaj grad, zaista nije puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo