Vatrogasci se još bore s požarima

Vatrogasci u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gase dva požara, a gašenje im otežava bura. U jednom su trenutku bile ugrožene i kuće.

11.8.2012.
11:47
VOYO logo

DUZS je priopćio u 17.30 sati da je gašenje požara na području Komina dalje u tijeku. Požar je izbio u subotu oko 9.30 sati, a gori trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluje oko 50 vatrogasca i 20 vozila, uz pomoć zračnih snaga.

Također, još traje borba s vatrenom stihijom na području Župe Dubrovačke i iznad Plata. Požar je izbio oko 2 ujutro nakon udara groma, a zahvaćena je šuma i nisko raslinje. Požar gasi oko 120 vatrogasaca sa sa 29 vozila, također uz pomoć zračnih snaga. Zbog požara iznad Plata bile su ugrožene i kuće, te je vatra zahvatila 10-tak hektara naseljenog područja. Brzom reakcijom svih vatrogasaca požar je lokaliziran oko 4 sata ujutro, no zbog jake se bure jutros opet razbuktao i proširio, piše Dubrovački vjesnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet prema Zračnoj luci Čilipi bio je potpuno zatvoren iza 9 sati, a normaliziran je tek oko 11.30 sati. Zbog požara su 40-ak minuta kasnili letovi za Stockholm i Birmingham, a za Oslo, Pariz i London nije bilo značajnijeg kašnjenja. "Kapetani su očito odlučili čekati putnike iako je prvotna odluka bila da to neće biti tako. Zračna luka na to nema utjecaja, odluka je na kraju na kapetanima", kazao je za list direktor Zračne luke Roko Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje je sada potpuno normalizirano i zrakoplovi uzlijeću prema planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo