njuši se dobra zabava / Dubrovnik će za doček Nove godine dati pola milijuna kuna, evo koliko od toga ide Graši!

Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival otvara se ove subote. Zimovanje u Dubrovniku najviše biraju gosti iz regije sve do Bugarske

22.11.2022.
7:30
VOYO logo

I dok bi Grašo dao sve za jednu malu fritulu, Dubrovčani će za njegove taktove platiti 375 tisuća kuna. To nije finalni iznos dočeka jer čitav koncert iščekivanja 2023. godine koštat će 562.500 kuna. Ali to, naravno, nije sve, jer zimski festival traje od 26. studenog do 6.siječnja.

"Oko 2,5 milijuna kuna ukupni su troškovi zimskog festivala raspodijeljeni na sve segmente - programske i dekorativne, jer i dekoracija grada vrlo važan dio ponude", govori zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVLJE TRAJE CIJELI DAN /

Evo kako će se Nova godina dočekati u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku!

Image
SLAVLJE TRAJE CIJELI DAN /

Evo kako će se Nova godina dočekati u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku!

Novogodišnji honorar Petra Graše nije najveći koji se izdvojio iz gradske blagajne, rekord i dalje drži Dino Merlin koji je u svoj džep stavio više od pola milijuna kuna.

Zimovanje u Dubrovniku najviše biraju gosti iz regije. Redom oni iz BiH, Slovenije, Bugarske i Albanije. Uz, naravno, domaće goste kojima je Dubrovnik ljeti možda ipak preskup. Baš kao što je bilo skupo organizirati promociju dubrovačkog zimskog festivala prošli tjedan u Mostaru za nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi jesmo obaviješteni da se na promocije u Mostaru novinari baš ne odazivaju, a kako je ta promocija i ona u Sarajevu zahtijevala catering i trošak, mi smo odlučili isti otkazati jer bi propala sva ta hrana, ako se ljudi ne bi pojavili", kazao je direktor Turističke zajednice Dubrovnika Miro Drašković.

No, znamo tko dolazi! Prva postaja pravog Djeda Mraza iz finskog Rovaniemija u Laponiji na ovogodišnjem putovanju po svijetu bit će upravo Dubrovnik u koji omiljeni Djedica sa svojim vilenjacima stiže već 26. studenoga.Tako će uveličati otvaranje sada već devetog Dubrovačkog zimskog festivala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo