Dubrovnik bez struje, grijanja, vode i telefona

Dubrovnik, Mokošica, Župa dubrovačka i Konavle i dalje su bez struje, a sad stanovnicima prijeti i nestašica vode. Nemaju ni fiksne telefone ni mobilnu telefoniju. U školama je otkazana nastava.

16.12.2009.
13:04
VOYO logo

Nakon sinoćnjeg požara, koji je oko 19.30 sati izbio u trafostanici u Komolcu, Dubrovnik i okolno područje i dalje su bez struje.

Šteta se mjeri milijunima kuna, a Dubrovniku i okolici prijeti i nestašica vode, javlja HRT. Zasad je prekinuta opskrba vodom prema potrošačima u višim zonama. Također, zbog duljeg prekida u napajanju električnom energijom, nastali su prekidi u fiksnom telefonskom prometu izvan užeg područja grada Dubrovnika, a u mobilnoj telefoniji na samom području grada Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se najavljivalo da će kvar biti uklonjen do jutra, Državna služba za zaštitu i spašavanje u Dubrovniku izvijestila je da struje neće biti do poslijepodne.

Očekuje se da će se u pogon staviti staro postrojenje koje je zatvoreno 2007. godine. Na pitanje zašto je izgorjelo postrojenje staro samo dvije godine, za sada nema odgovora. Čudno je i to što je ovo drugi požar na trafostanici na dubrovačkom području: prije nekoliko dana izgorjela je i trafostanica kod dubrovačke Opće bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvi potpuni ispad iz elektrosustava dubrovačkog područja nakon 2005. godine.

Prethodni članak:

arti-200912150777006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo