SPAŠENA NA VRIJEME / Dubrovkinja opisala iskustvo nakon ugriza poskoka: 'Doktor je bio u čudu što sam živa'

Image
Foto: Trčim jer štrčim

Trkačica Marina Maslek je na blogu od kolegice objavila nekoliko fotografije koje prikazuju što joj se sve dogodilo nakon opasnog ugriza

17.6.2017.
10:06
Trčim jer štrčim
VOYO logo

Marina Maslek, iskusna trail trkačica i planinarka iz Dubrovnika, nedavno je s kolegom Lazarom Badanjcem trenirala za velebitski ultramaraton na planini Prenj u istočnoj Hercegovini kada ju je ugrizao poskok.

Svoje iskustvo Marina je podijelila na blogu svoje prijateljice Sanje Kavaz "Trčim jer štrčim". "Poskok! Laki, ugrizao me poskok! – Nadamo se da možda poskok nije pustio otrov. Ali vrlo brzo, noga mi počinje oticati uz jak osjećaj žarenja i brideću bol, i više nema sumnje da je ugriz bio otrovan", opisala je Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nepunih pet sati boli, drhtavice, vrtoglavice, hladnoće, preznojavanja, mučnine, nemoći, nelagode i čekanja kasnije, zahvaljujući angažmanu GSS-a i Oružanih snaga BiH helikopterom sam prebačena u Mostarsku bolnicu “Dr. Safet Mujić”. 

Nakon dobivenog seruma, doktor mi kaže kako je čudo što sam uopće živa, i da je oporavak od ugriza rizičan i dugotrajan. Otrov je razradio tkivo noge, mišić i krvne žile kroz koje je velika količina krvi istekla izvan krvotoka u tkivo. Noga mi je natečena do slonovskih razmjera, a bol je konstantna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Trčim jer štrčim

(Foto: Trčim jer štrčim)

Sve što sam napornim treningom mjesecima razvijala je sada uništeno, a i dalje mi prijeti rizik od tromboze i komplikacija. Kapci su mi otečeni i mogu ih podignuti samo prstima, a i tada sve vidim uduplo i vrti mi se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu se ustati niti na WC. Trčanje ne dolazi u obzir 2-3 mjeseca”, napisala  je Marina na blogu na kojem je objavila i nekoliko fotografije koje prikazuju što joj se sve dogodilo nakon opasnog ugriza. Marina je nakon deset dana koje je provela u mostarskoj bolnici kod kuće gdje miruje i prima terapiju jer joj podljev na nozi treba posve nestati. 

Trkačica je zahvalila pripadnicima HGSS-a Mostar i GSS Jablanica koji su je spasili i djelovali odmah nakon što su dobili dojavu da ju je ugrizao poskok. Marina je na blogu također podijelila i nekoliko savjeta što treba učiniti ako vas ugrize zmija otrovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo