DUBROVAČKI POLICAJCI SPASILI 36 MIGRANATA IZ EGEJSKOG MORA: / Bili su pothlađeni i dehidrirani, a neki i u nesvijesti

Image
Foto: PU Dubrovačko-neretvanska

Četvorica policajaca iz Dubrovnika zatekla je 36 migranata na gumenom čamcu koji je ostao bez goriva u Egejskom moru u sklopu Frontexove akcije Poseidon,

14.2.2020.
10:35
PU Dubrovačko-neretvanska
VOYO logo

Četvorica pripadnika pomorske policije iz Dubrovnika 10. veljače je spasilo 36 migranata u Egejskom moru. Policajci su dio Frontexove misije Poseidon, a zadaća im je nadzor morske granice između EU i Turske.

Tako su na potezu od Evros Delte do Makrija u Egejskom moru uočili prepuni gumeni čamac s kojeg se čulo zapomaganje. Brzom reakcijom spasili su petero djece, 11 žena i 20 muškaraca. Većina ih je bila u lošem stanju, uglavnom pothlađeni i dehidrirani, a neki su bili i bez svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciju spašavanja je otežavalo i hladno more, čija je temperatura bila samo dva stupnja, zbog čega je bilo nužno sigurno prebaciti migrante s čamca koji je ostao bez goriva na policijski brod. Ondje su im policajci dali vodu i tople napitke te ih ugrijali termo-folijama.

Migranti su prevezeni u luku Alexandropolis gdje ih je zbrinula hitna pomoć. Petero migranata je ostalo u bolnici, a ostali su završili u prihvatnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo