DUBROVAČKI LIJEČNIK KOJI BOLUJE OD OSPICA IZVRIJEĐAO ANTIVAKSERE: / 'Stoka koja ne zaslužuje ni grobno mjesto'

Image
Foto: izvor: Facebook
8.6.2018.
15:42
izvor: Facebook
VOYO logo

Dr. Pero Markunović, mladi liječnik Opće bolnice u Dubrovniku koji je, iako cijepljen, obolio od ospica i o tome obavijestio javnost putem Facebooka, našao se usred neugodnog skandala. On je, naime, na Facebooku došao u konflikt s protivnicima cijepljenja koji su reagirali na njegovu objavu u kojoj je, pozvao ljude da cijepe svoju djecu protiv ospica. Međutim, tijekom te prepiske s protivnicima cijepljenja Markunoviću su "popustile kočnice" pa se neprimjerenim riječima osvrnuo na njih.

Image
APEL LIJEČNIKA IZ DUBROVNIKA KOJI SE ZARAZIO OSPICAMA: /

'Bio sam u kontaktu s bebama, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima...'

Image
APEL LIJEČNIKA IZ DUBROVNIKA KOJI SE ZARAZIO OSPICAMA: /

'Bio sam u kontaktu s bebama, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima...'

"Žao mi je što ovakvu stoku moram liječiti"

Redakcija portala Dubrovnik INsider piše kako je primila screenshotove prepiske u kojoj je Markunović, među ostalim, one koji se protive cijepljenju nazvao "stokom koja ne zaslužuje ni grobno mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog komentara na njegovom Facebook profilu nema, a Markunović tvrdi da mu je netko hakirao profil te je najavio tužbe zbog toga.

Image
Image

"Ja samo mogu iz ovoga zaključit da mi je žao što se bavim medicinom u javnoj ustanovi tako da ovakvu stoku moram liječiti. Oni nisu zaslužili zdravstvenu skrb, socialnu skrb,a ni grobno mjesto. S ovakvim ljudima ne postoji civilizirani i pristojni način razgovora. Oni to jednostavno ili intelektualno ne mogu procesuirati ili ne žele. Jedini razlog zašto je za ove prostore bolji neki drugi režim, a ne demokratski", vidi se u screenshotu navodnog Markunovićevog komentara s Facebooka koji je izbrisan s nejgovog profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: Nije evidentirano hakiranje profila

Tragom Markunovićeve tvrdnje da mu je profil hakiran, portal Dubrovnik INsider obratio se Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj te dobio sljedeći odgovor:

"Obavještavamo Vas da, sukladno važećim zakonskim propisima, nismo u mogućnosti davati podatke koji se odnose na konkretne osobe, međutim možemo Vam kazati da Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u posljednjih mjesec dana nije evidentirala niti jedan slučaj računalne prijevare koji bi se odnosio na hakiranje profila društvene mreže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo