Dubravka Šuica za RTL / 'Plenković nije uzdrman, to je čovjek kakvog HDZ treba. Milanović? On ne može ugroziti Grabar Kitarović'

U razgovoru za RTL Dubravka Šuica kazala je kako Milanović ne može ugroziti Grabar Kitarović

17.6.2019.
19:20
VOYO logo

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski traje proslava 30. godišnjice HDZ-a, tim je povodom u emisiji RTL Danas gostovala članica Središnjeg odbora HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica koja će za šest mjeseci obilježiti 30 godina članstva u najstarijoj hrvatskoj stranci. 

"Od samog sam početka u raznim tijelima stranke, na raznim razinama i danas je velika svečanost za sve nas", kazala je na početku Dubravka Šuica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira činjenicu da je već dvoje njezinih stranačkih kolega iskazalo želju da na čelnom mjestu stranke naslijede sadašnjeg predsjenika Andreja Plenkovića kaže kako je to normalan proces u demokratskoj stranci. 

"Vjerujem da je Hrvatska demokratska zajednica demokratska stranka i normalno je da se pojavljuju ideje, želje i ambicije i to nije ništa jako čudnovato. Dapače, bolje da ima više kadidata. Kad dođe do izbora predsjendika tada ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković nije 'uzdrman'

Dodala je kako ne smatra da je time Plenković 'uzdrman', jer je on, kako je kazala, "pravi predsjednik koji je došao na čelu stranke kada je HDZ bio uzdrman". 

"Treba mu dati šansu da nastavi voditi HDZ i hrvatsku Vladu jer je to čovjek ovog trenutka, moderan i suvremen čovjek koji može odgovoriti na sve potrebe koje Hrvatska ima, a koje smo prije 30 godina utjelovili u predsjedniku Tuđmanu", rekla je Dubravka Šuica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović nema šanse

Komentirajući kandidaturu Zorana Milanovića za Pantovčak, Dubravka Šuica kazala je kako je takav rasplet bio očekivan. 

"Dugo se to u SDP-u govorilo, naravno da je izabrao trenutak koji je pogodan za SDP", rekla je, a na pitanje smatra li da je namjerno održao konferenciju za javnost u istom trenutku kada je započeo program povodom obilježavanja HDZ-ove 30. obljetnice od osnutka, dodala je kako ne smatra da je to bio povod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da može ugroziti Kolindu Grabar Kitarović. Ako ona bude javno i jasno rekla da će biti kandidatkinja HDZ-a sigurna sam da će je podržati cijeli HDZ, da će je podržati cijeli centar desno i da će Kolinda Grabar Kitarović ponovno pobijediti na izborima i biti naša predsjednica", rekla je Šuica. 

'Kolinda Grabar Kitarović će ostati naša predsjednica'

Dodala je kako se Kolindi Grabar Kitarović nema što "prišiti". "Ne vjerujem da takvo nešto postoji, no bila sam i sama često metom takvih situacija, no ne vjerujem da Kolinda Grabar Kitarović ima takvih problema", smatra Šuica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je ponovila kako ju Milanović ne može ugroziti jer je on, kako je kazala, svoje rekao. "Bio je premijer, nije bio naročito uspješan, izgubio je na izborima i nije se lako vratiti u arenu kad jedanput izgubite", poručila je Dubravka Šuica. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo