partijaneri na hitoj / Duboke posjekotine, opekline, uganuća. Zbog Ultre pune ruka posla imali i psihijatri i plastični kirurzi

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Samo tijekom zadnje večeri, Hitna pomoć imala je 48 intervencija. Svake večeri bilo je sve više posla, iz bolnice otkrili rezime

10.7.2023.
13:06
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitska Hitna pomoć za vrijeme Ultre intervenirala je 113 puta.

Samo tijekom zadnje noći, na intervenciju su bili 48 puta, a osmero ljudi prevezli su u KBC Split. Poučeni ranijim iskustvima, očekivali su da će sa svakim narednim danom imati veći broj intervencija, donosi Slobodna Dalmacija, a treći dan imali su i najteži slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo kako će rasti broj intervencija kako se Ultra festival bude bližio svom kraju, jer je tako bilo i prethodnih godina. Prvog dana Ultre imali smo 29 intervencija, od čega smo troje partijanera prevezli u KBC Split, drugog dana 36 i njih također troje smo odvezli u KBC Split, a trećeg dana već spomenutih 48, od čega je njih osam odvezeno u splitsku bolnicu. Najčešće smo ih prevozili na Hitni kirurški prijam (HKP), zbog uganuća ili na hitni interni prijam zbog alkoholiziranosti", rekao je dr. Dubravko Šola, specijalist Hitne medicine, voditelj smjene u splitskom Zavodu za hitnu medicinu.

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Tek pokoji komad odjeće, 'Modrić i Perišić', ali i superheroji. Ovako je izgledala druga noć Ultra Europe

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Tek pokoji komad odjeće, 'Modrić i Perišić', ali i superheroji. Ovako je izgledala druga noć Ultra Europe

"Pozvani smo u pomoć zbog teže ozljede kanadskog partijanera. On je imao duboku posjekotinu ispod pazuha. Odvezli smo ga u KBC Split. Bilo ja jako puno alkoholiziranih, koji očigledno ne podnose dobro alkohol, pogotovo na ovako visokim temperaturama zraka", rekao je dr. Dubravko Šola, specijalist Hitne medicine, voditelj smjene u splitskom Zavodu za hitnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KBC Split prvi dan su zaprimili deset ljudi, dvije osobe zadržane su u bolnici, a jedna od njih je u bolnicu ostavljena na plastičnoj kirurgiji zbog opekline leđa.

Drugi dan su u bolnicu zaprimljene 24 osobe, od toga je jedna hospitalizirana na internom odjelu zbog acidoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgori dan je bio treći dan Ultre, kada su bolnicu "posjetile" 22 osobe, od čega je jedna hospitalizirana na psihijatriji.

Sveukupno, u tri dana Ultre u bolnici je obrađeno 56 "ultraša", a četvero je zadržano u blnici, rekla ke Kristina Bitanga, glasnogovornica KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO Ultra očekuje rekorda broj posjetitelja i to prve večeri. Voditelj projekta govori za Danas

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo